Actualitate

Începe Electric Castle. Măsuri de SECURITATE sporite

Participanţii la Festivalul Electric Castle, care începe miercuri în Bonţida, vor fi supuşi, în premieră, unor controale pirotehnice şi cu detectoare de metale, pentru prevenirea incidentelor.

Şeful IPJ Cluj, Ciprian Miron, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la Bonţida vor fi deplasate trei grupuri canine cu câini specializaţi în depistarea explozibililor, a substanţelor periculoase, dar şi a drogurilor.

”În parteneriat cu alte instituţii am luat toate măsurile de desfăşurare în condiţii de siguranţă a festivalului, pentru a face acest eveniment cât mai sigur. Vom avea la Bonţida 105 poliţişti în fiecare zi din fiecare structură a IPJ Cluj, inclusiv poliţişti în civil. Ca o noutate, pentru asigurarea condiţiilor de securitate, vom efectua un control pirotehnic 24 de ore din 24 timp de cinci zile cât durează Electric Castle, astfel încât persoanele şi mijloacele de transport vor fi verificate. De asemenea, vom avea trei grupuri canine cu câini specializaţi în depistarea explozibililor şi substanţelor periculoase, dar şi a drogurilor. Se estimează că vor fi zilnic între 25.000 şi 30.000 de participanţi, unii dintre ei cetăţeni străini. Nu există informaţii cu privire la un posibil incident sau atentat, dar trebuie să ne adaptăm măsurile, să fim mai prevăzători”, a spus Miron.


Florin Baciu, din partea Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, a declarat, la rândul său, că la festival vor fi detaşaţi o sută de jandarmi, iar dacă va fi cazul numărul lor va fi suplimentat.

”Ca o noutate, firma de pază a festivalului va efectua controlul cu detectoare de metale a participanţilor”, a subliniat Baciu.


De asemenea, la Festivalul Electric Castle vor funcţiona puncte medicale, cu medici şi paramedici, urmând să fie deplasate şi autospeciale de stingere a incendiilor. ISU Cluj a anunţat că vor fi prezenţi la Bonţida, zilnic, circa 50 de reprezentanţi ai instituţiei.

Prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a afirmat că la Electric Castle sunt aşteptaţi, în total, peste 100.000 de participanţi, ceea ce înseamnă ”o responsabilitate imensă pentru organizatori şi pentru instituţiile de forţă din judeţul Cluj - Poliţie, Jandarmerie, ISU”.


Festivalul Electric Castle va avea loc în perioada 12 – 16 iulie la Castelul Banffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj. La eveniment vor susţine concerte peste 250 de artişti şi trupe.

abonare newsletter