Actualitate

Seară de operă în Piața Unirii. Peste 5.000 de persoane la Opera Aperta - FOTO

"La Traviata" de Giuseppe Verdi a fost primul dintre cele două spectacole extraordinare în aer liber, ce marchează încheierea stagiunii lirice 2016-2017.

Opera Aperta continuă astăzi în Piața Unirii cu spectacolul de balet în premieră, "Zorba".

"Cele două titluri care au fascinat publicul meloman cu ocazia fiecărei noi reprezentații susținută în sala Operei Naționale Române din Cluj, vor încheia Stagiunea lirică 2016 – 2017 «printre stele», spre încântarea spectatorilor care vor vibra la unison cu artiștii și muzica ce va învălui inima cetății clujene", spun reprezentanții Operei Naționale Române din Cluj.


Sâmbătă, 1 iulie 2017, ora 21:30, spectacolul excepțional „La Traviata”, de G. Verdi a fost cel care a dezvăluit faldurile cortinei scenei neconvenționale din Piața Unirii pentru două seri lirice de neuitat.

Capodopera verdiană, ”La Traviata”, considerată a fi una dintre cele mai importante creații lirice ale tuturor timpurilor ținând capetele de afiș ale operelor din întreaga lume de peste un secol, a adus la Cluj o montare excepțională și inedită a apreciatei regizoare Nadine Duffaut și a echipei sale artistice, venită din Franța în mod special pentru acest proiect care a deschis Stagiunea teatrului liric clujean, pe data de 1 noiembrie 2016. Spectacolul de operă s-a bucurat de prezența invitatului special, tenorul  Ștefan Pop, colaborator apropiat de-al maestrului Placido Domingo, câștigător al Concursului internațional Operalia, 2010 și solist colaborator al celor mai importante opere din Europa.


Seara de 2 iulie 2017 va aduce o strălucire la fel de fascinantă Pieței Unirii, odată cu punerea în scenă a Spectacolului extraordinar de balet „Zorba”, pe muzica originală a lui Mikis Theodorakis și în coregrafia inconfundabilă a artistului Lorca Massine.

Evenimentul a fost pus în scenă în premieră națională absolută la Opera Națională Română din Cluj-Napoca pe data de 26 mai 2017, continuându-și acum parcursul artistic și în ipostaza unui spectacol montat în aer liber, ce marchează în mod grandios finalul proiectului Opera Aperta 2017 și, astfel, încheierea Stagiunii lirice 2016-2017.


Spectacolul care impresionează prin emoția, energia și prospețimea sa, considerat un „imn al vieții”, este inspirat de cartea lui Nikos Kazantzakis și poartă semnătura coregrafică și de libret a lui Lorca Massine, unul dintre cei mai importanți coregrafi ai lumii, prezent la Cluj atât pentru pregătirile artistice, cât și la spectacolul extraordinar din aer liber. Baletul și-a celebrat premiera internațională în anul 1988, pe Arena di Verona, fiind de atunci a fost prezentat de peste 5000 de ori, cu un mare succes, pe scenele a peste 30 de teatre de pe patru continente.

Intrarea la eveniment este liberă. Pentru acest proiect, Opera din Cluj a obținut o finanțare nerambursabilă de la bugetul local de 350.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter