Actualitate

Podul Traian se deschide vineri. Boc: "Nu tăiem panglici"

La aproape un an de la demararea lucrărilor așteptarea a luat sfârșit. Podul Traian se deschide circulației vineri la ora 10.

sursa foto stiridecluj.ro sursa foto stiridecluj.ro

"Vineri, 30 iunie, la ora 10.00, va fi deschisă circulația pe Podul Traian", a anunțat Primăria Cluj-Napoca.

Podul va avea 4 benzi de circulație rutieră, 2 piste pentru bicicliști și 2 trotuare pietonale. După acest pod, va intra în lucru și Podul Garibaldi, a informat primarul în raportul său de activitate.


”În urma expertizei de specialitate, s-a luat decizia de a construi două poduri noi pentru Cluj-Napoca, în locul podului Traian şi al podului Garibaldi şi au fost demarate procedurile necesare. Cele două noi poduri, Traian şi Garibaldi, vor avea câte patru benzi de circulaţie, două pietonale şi două piste pentru biciclişti. Specialiştii estimează o rezistenţă de 70 de ani pentru noile poduri. Proiectele au fost finalizate. Lucrările sunt programate gradual, astfel încât să nu se lucreze simultan la ambele poduri, pentru a evita blocajele de trafic. În 30 iunie 2017 se vor finaliza lucrările pentru noul pod Traian, care va fi un pod potrivit centrului istoric, care să răspundă nevoilor de stabilitate şi de trafic”, se arată în documentul citat.

Nicio panglică, live pe Facebook

Joi, la o emisiune la radio, Boc a spus că nu va tăia nicio panglică.


"La contract scrie că vineri trebuie să fie gata, dacă nu, se percep penalități de întârziere. Mâine la ora 10.00, teoretic ar trebui să dăm drumul la traficul rutier, iar de sâmbătă dimineața să circule și transportul în comun. Nu am elemente care să-mi spună că nu se va întâmpla așa. Atât m-am fript cu constructorii că nici nu mai știu. Nu va fi nicio ceremonie, nicio festivitate, nu mai tăiem panglici. Acum, inaugurările se fac live pe Facebook. Doar vom fi acolo să marcăm respectarea contractului, adică a termenului de 30 iunie pe care îl au în contract și să vedem traficul rutier deschis, iar de sâmbătă să afle cei care locuiesc în zonă că și autobuzele și troleibuzele își reiau traseul pe Podul Traian", a spus primarul.

Lucrările la Podul Traian au fost realizate de firma SC Diferit SRL, iar valoarea contractului încheiat a fost de 6,5 milioane de lei.


Termene nerespectate

Lucrările la Podul Traian au început anul trecut în luna august și trebuiau să fie finalizate în februarie, dar termenul s-a prelungit până la 1 iunie, dar nici acest termen nu a fost respectat. Primăria Cluj a dat, de fiecare dată, vina pe vremea de afară pentru nerespectarea termenelor. Timp de 11 luni de zile, circulaţia în zonă, atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni, a fost dată complet peste cap de lucrări, de străzi închise şi alte restricţii, ceea ce a dus la aglomerarea oraşului.

Clujenii și-au pus în pericol viețile pe Podul Traian

În august 2013, podul Traian s-a surpat pe o parte, de atunci trotuarul pe o parte fiind inutilizabil. Incidentul din august 2013 când s-a rupt o bucată din trotuar nu este singurul legat de podul Traian. În acelaşi an, cu patru luni mai devreme, o bătrână a fost la un pas să cadă în Someş după ce o bucată din trotuar pur şi simplu i s-a rupt sub picioare. Femeia a avut noroc atunci cu conducta de apă care i se afla sub picioare în momentul în care a căzut prin trotuarul rupt.

Ultimele Stiri
abonare newsletter