Actualitate

Un tânăr nevăzător va traversa Transfăgărăşanul pe bicicletă pentru a ajunge la Electric Castle

Andrei Haţegan, un clujean cu o gravă deficienţă de vedere, va traversa pe bicicletă Transfăgărăşanul, în perioada 10 - 12 iulie, în tandem cu prietenul său, Andrei Niculescu, până în Bonţida la festivalul Electric Castle, cu scopul de a atrage atenţia asupra integrării persoanelor cu dizabilităţi în România.

Cei doi biciclişti vor pleca în 10 iulie, din Curtea de Argeş. Echipa lor, numită "Doi la pedale", va parcurge distanţa dintre Curtea de Argeş şi Bonţida, via Transfăgărăşan, aproximativ 400 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de 5.000 de metri. Cei doi pornesc la drum în calitate de eco ambasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonţida, în perioada 12-16 iulie.

“Pasionat de ciclism și de natură, din cauza unei boli genetice am renunțat la sportul pe două roți: îmi pierd vederea încet dar sigur. Andrei a dorit să mă mobilizeze și să mă reapuc de sport și mi-a propus să devenim EcoAmbasadori la Electic Castle. Ideea mi s-a părut super și cred eu că este o modalitate bună să atragem atenția barierelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în România. Sper ca acest eveniment să fie doar începutul unui șir lung de evenimente care sa aducă laolaltă diferite categorii sociale”, spune Andrei Hațegan.


"Îl cunosc pe Andrei Haţegan de mulţi ani. Pasiunea pentru ciclism şi protejarea mediului ne-a adus împreună. Am observat în timp dificultăţile cu care persoanele cu dizabilităţi se confruntă la noi în ţară şi am profitat de ocazie să tragem acest semnal de alarmă. Mă bucur că facem echipă în această provocare şi ne încurajează mobilizarea de care au dat dovadă oamenii din jur. Le mulţumim tuturor", a spus Andrei Niculescu.

Andrei Haţegan suferă de retinopatie pigmentară, o boala foarte gravă, genetică şi ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter