Actualitate

Sute de enoriași sar în apărarea preotului Pomohaci. Înregistrarea, "lucrătura Diavolului"

Peste 300 de enoriaşi îl aşteptă, luni, pe preotul Cristian Pomohaci, care urmează să fie audiat la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia, în ancheta privind coruperea sexuală a unui minor, oamenii spunând că înregistrarea audio este „lucrătura Diavolului”, „o făcătură".

Cei peste 300 de oameni care s-au adunat, luni, în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din Alba Iulia îl aşteaptă „în pace şi rugăciune” pe preotul Cristian Pomohaci, care urmează să ajungă pentru a fi audiat în cazul în care este acuzat că a încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, scrie Mediafax.

Enoriaşii susţin că înregistrarea făcută publică pe internet, în care un bărbat, despre care se presupune că este preotul Cristian Pomohaci, încearcă să îi facă propuneri indecente tânărului, este „o făcătură”, o „lucrare a Diavolului” şi cer să vorbească cu ÎPS Irineu.


Rând pe rând, oamenii care s-au aduant într-un cerc, iau cuvântul şi îi aduc laude preotului Cristian Pomohaci.

„Ne-a învăţat să avem familii, să nu aruncăm cu piatra în cel care ne dă pâine. Mai mult de atât, ne-a rugat frumos şi ieri, la biserică, să nu venim la Alba Iulia. Dar noi nu putem să-l lăsăm pe părinte singur, că nici el nu ne-a lăsat niciodată”, a spus unul dintre enoriaşi.


Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a deschis o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujeşte într-o comună din Mureş, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, după ce o presupusă convorbire între ei, care conţine propuneri indecente, a apărut pe internet.

În înregistrarea convorbirii, un bărbat care se presupune a fi preotul Cristian Pomohaci îi propune unui adolescent să-i arate organul sexual, pe care îl numeşte ”ciocan”, şi îi promite că va fi plătit dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.


De asemenea, potrivit înregistrării, preotul Pomohaci îi spune adolescentului că este „fain”, amintindu-i că l-a rugat să-i facă cunoştinţă cu „unul”.

Totodată, preotul i-ar fi spus tânărului că ar putea să „aibă bărbaţi”, dar nu îi trebuie, iar între ei doi a fost „ceva special”. „Ţi-am mai spus o dată şi ai crezut că spun nebunie”, ar fi spus Pomohaci.


Preotul îi aminteşte cum s-au întâlnit şi i-ar fi spus că „a murit” când l-a văzut şi s-ar fi gândit că dacă nu face cunoştinţă „cu băiatul acesta” nu este „bun de nimic”.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au declarat că au deschis o anchetă internă în acest caz, iar dacă acuzaţiile privind coruperea sexuală se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoţie.


Totodată, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, dar, în cazul în care înregistrarea se dovedeşte a fi autentică, vor fi luate cele mai dure măsuri.

abonare newsletter