Actualitate

După strada Câmpului, a venit rândul străzii Islazului. Cartierul Mănăştur e un imens şantier

După ce lucrările la lărgirea străzii Câmpului la trei benzi au dat peste cap circulaţia în zonă, acum a venit rândul străzii Islazului să fie modernizată.

De două zilei, artera de 8.000 mp din cartierul Mănăştur, strada Islazului, a intrat într-un proces de reconfigurare. Lucrările vor dura toată vara.

“Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrări de modernizare a străzilor şi trotuarelor, dar şi de reorganizarea circulaţiei în cartierul Mănăştur, pe strada Islazului. Termenul de final de execuţie al acestor lucrări este data de 10 septembrie”, a anunţat viceprimarul Dan Tarcea pe Facebook alături de câteva poze din zonă.


Primăria analizează și posibilitatea introducerii de locuri de parcare cu plată orară, după ce va fi reconfigurată artera.

În luna mai, au început şi lucrările de lărgire a străzii Câmpului la trei benzi. Acest proiect a fost anunţat de primarul Emil Boc încă de anul trecut.


“Avem câteva proiecte ce vizează lărgirile unor străzi, cum este Câmpului cu Frunzişului. Acolo se mai poate crea o bandă pentru intrare în sensul giratoriu fără a aglomera situaţia existentă. Cei care vor să o ia Frunzişului să nu mai intre practic în sensul giratoriu. Acuma se lucrează la dezmembrămintele de proprietate pentru a putea obţine autorizaţiile de construcţie şi să lucrăm. Avem în Mărăşti când vii de la aeroport şi vrei să o iei pe Fabricii să nu intri în sensul giratoriu. Este un spaţiu generos acolo care ar putea fi pregătit pentru a decongestiona traficul rutier din zonă”, spunea Boc anul trecut în noiembrie.

"Cu siguranță, cei care locuiesc în zonă vor fi afectați. Cei care vor să iasă de pe strada Câmpului voi avea de suferit pentru o lună de zile, după care situația va intra într-o oarecare normalitate, dar nu putem reabilita o stradă fără să deranjăm circulația. Nu se poate face peste noapte. Lucrările vor dura cel puțin o lună. Vă aduc aminte când s-a făcut Clujul Comoară și s-au reabilitat trotuare, străzi, multă lumea ne-a reproșat că de ce am făcut acum. Trebuie să le începem cândva, eu m-aș bucura să deschidem mult mai multe șantiere și să le putem finaliza ca după aceea, ani de zile, clujenii să se poată bucura de ce am realizat", spunea în luna mai viceprimarul an Tarcea la un post de radio.


Din 2013, de când Primăria Cluj-Napoca a realizat un sens giratoriu în zona străzilor Câmpului-Mehedinţi din Mănăştur, nimeni nu s-a mai preocupat de decongestionarea traficului în zonă. Primarul Emil Boc spunea în urmă cu 4 ani că singura soluție pentru traficul de coșmar de pe Câmpului va fi finalizarea centurii ocolitoare de sud.

abonare newsletter