Actualitate

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Temperaturile aerului vor crește în următoarele două săptămâni, urmând să atingă 33 - 34 de grade Celsius în regiunea Munteniei, iar intervalele de instabilitate atmosferică, cu averse și descărcări electrice, vor fi din ce în ce mai puține și semnalate către sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), aferentă perioadei 19 iunie - 2 iulie 2017, dată publicității luni.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În 22 iunie se va produce o ușoară răcorire, însă, spre finalul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 — 30 de grade. În prima parte a celei de-a doua săptămâni nu se vor înregistra variații semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va coborî spre 25 — 26 de grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 10 — 12 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24 — 28 iunie, spre 14 — 16 grade. În intervalele 21 — 22 iunie și 28 iunie — 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și local cantități de apă mai însemnate.

La munte, vremea se va încălzi, de la o medie a temperaturilor maxime în jur de 16 grade, până spre 22 de grade, în intervalul 24 — 28 iunie. În 22 iunie, pe fondul instabilității atmosferice mai accentuate, se va produce o ușoară scădere de temperatură. În același sens vor evolua și temperaturile minime, cele mai ridicate valori urmând să atingă o medie de 12 — 13 grade. Spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va răci ușor, până spre o medie a maximelor în jur de 17 grade și a minimelor de 8 — 10 grade. Probabilitatea de apariție a averselor, descărcărilor electrice și a cantităților de apă, local mai însemnate, va fi mai ridicată în intervalele 21 — 24 iunie și 27 iunie — 2 iulie.

abonare newsletter