Actualitate

Piața Unirii, din nou un șantier. Au început lucrările de modernizare pe partea nordică. Trotuarul s-a îngustat considerabil - FOTO

Trotuarul din faţa Consulatului Maghiar s-a îngustat considerabil pentru a face loc unei noi benzi de circulaţie. Ultima etapă de modernizare a Pieței Unirii a început, odată cu începerea lucrărilor pe latura de nord a pieţei.

"Începe etapa a IV-a de modernizare a Pieţei Unirii latura nordică. Trotuarul va fi reorganizat pentru alinierea benzilor de trafic cu cele care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, mai exact cele care vin din cartierul Mărăşti şi merg spre cartierul Mănăştur. Se va realiza un nou trotuar pe partea cu parcarea și se vor înlocui stâlpii de iluminat public", a anunțat viceprimarul Dan Tarcea pe Facebook alături de câteva fotografii.

În plus, Tarcea a mai anunțat că după finalizarea lucrărilor din Piața Unirii, urmează să fie amenajată o banda dedicată mijloacelor de transport în comun din Mărăști (Biserica Sf. Petru) până la primărie.


Primarul Emil Boc a spus joi că lucrările vor dura 2 luni jumătate fără ca circulația să fie închisă complet.

"De astăzi, au început lucrările pe latura cu Consulatul Maghiar în Piața Unirii. Ultima latură pe care o avem, latura de nord. Aici, la fel ca pe celelalte laturi, se vor face lucrări de modernizare a carosabilului, toate benzile vor fi modernizate, se vor turna trei straturi de asfalt, modernizarea trotuarului cu pavaj cu granit, plantarea unor arbori suplimentari, amenajarea intersecției de la Melody cu Regele Ferdinand. Toată această intersecție va fi asfaltată, modernizată. Care este graficul de lucrări de la constructor? Pe contract, ei vroiau să termine lucrarea în 3 luni de zile. Am negociat la sânge ca lucrarea să fie terminată în două luni și jumătate în două etape intermediare. Până la începerea festivalului Untold, până în începutul lui august, să avem gata carosabilul pentru că va veni foarte multă lume atunci și să evităm aglomerația. Să lucreze bandă cu bandă, din cele 4 benzi, doar pe o singură bandă se va lucra, se va lucra mult și în timpul nopții, nu vom închide complet circulația. În 31 august să fie gata inclusiv și trotuarul. Pentru Campionatul European de Baschet", a spus Boc joi.


În luna mai, primarul Emil Boc anunța la radio că trotuarul se va îngusta cu un metru.

“Această latură va fi asfaltată modern. Avem în plan îngustarea trotuarului de pe latura unde se află Consulatul Maghiar cu 50 centimetri – 1 metru. Specialiștii vor calcula exact cât este nevoie pentru alinierea benzilor de trafic din zona Pieței Unirii cu cele care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Aţi văzut că atunci când veniţi de la Sora şi vreţi să mergeţi spre Memorandumului benzile se îngustează. Vrem ca pe viitor acolo să poată fi amenajată o bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun”, a spus Boc într-o emisiune la radio.


Imediat după ce a făcut acest anunţat, clujenii au reacţionat: “Dintr-un trotuar din centru vi se pare puțin să se ia 1 metru?! Ce-ar fi sa zboare pietonii!?”. Boc a replicat că specialiștii vor decide cu cât va fi îngustat trotuarul.

Pe lângă îngustarea trotuarului, din zonă vor dispărea și copacii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter