monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Alain Delon: “Dragostea e cel mai important lucru din viaţă. Iubesc femeia, femeia e iubirea”

Actorul francez Alain Delon susţine că dragostea e cel mai important lucru din viaţă pentru el, aspectul care îl interesează cel mai mult în viaţă. ”Iubesc femeia, femeia e iubirea, încă nu sunt gay”, afirmă actorul.

Alain Delon: “Dragostea e cel mai important lucru din viaţă. Iubesc femeia, femeia e iubirea” Foto credit: Nicu Cherciu

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, ce înseamnă dragostea pentru el, Alain Delon a răspuns că datorează totul femeilor.

”Dragostea e cel mai important lucru din viaţă, lucrul care mă interesează cel mai mult în viaţă, e lucrul pe care îl iubesc cel mai mult, dragostea, iubirea, iubesc femeia, femeia e iubirea, încă nu sunt gay. (…) Femeilor le datorez totul, lor le datorez totul, ele m-au făcut să vreau să citesc în ochii femeilor ”, a spus Delon.


Actorul a adăugat că nu se mai ocupă de cinematografie pentru că oamenii pe care îi iubea din acest domeniu au dispărut, astfel că a preferat să se retragă şi să rămână cu amintirile decât să facă lucruri care nu îi plac.

”Perioada actuală nu are personalităţi care să mă intereseze. Înainte să plec definitiv, mai am un proiect pentru teatru şi unul cinematografic pentru iarna aceasta”, a explicat acesta.


Întrebat care ar fi o lecţie pentru un începător în actorie, ce trebuie să înveţe un debutant, Alain Delon a răspuns că la începutul carierei a primit un sfat de la un regizor care l-a urmărit în întreaga sa carieră: ”Mi-a spus ”.

Actorul a subliniat că se bucură că a avut ocazia să facă ce a vrut în cariera sa în cinematografie, a fost şi actor şi scenarist şi regizor pentru că a dorit să cunoască toate faţetele meseriei.


”Aş vrea ca, înainte să plec definitiv, să fac un film cu o femeie regizor, nu mi s-a propus să joc, dar mi-ar plăcea acest lucru”, a afirmat Delon.

Întrebat mai departe dacă mai participă la festivalul de la Cannes, actorul a spus că nu mai merge deoarece acesta a devenit un festival de publicitate şi s-a transformat într-un show, un festival mai mult american.


”Probabil nu mă mai plac cei de la Cannes şi nici eu pe ei. Ce să caut eu acolo?”, a susţinut Delon.

Actorul a menţionat că nu ştie foarte multe despre cinematografia românească, dar că a văzut anul trecut filmul ”Bacalaureat” care i-a plăcut, precizând că a fost impresionat de modul în care a fost întâmpinat, vineri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la proiecţia filmului ”Afacerea Pigot”.


Alain Delon va primi, sâmbătă, la gala de închidere a TIFF de la Teatrul Naţional premiul de excelenţă.  (Mediafax)

Etichete: alain delon tiff