monitorulcj.ro Menu
Actualitate

ACCIDENT GRAV la ieșire din localitatea Câțcău

Un bărbat se zbate între viață și moarte după ce fiica sa a intrat cu mașina într-un TIR, pe DN1C, la ieșire din localitatea Câțcău, pe drumul care leagă Dejul de Baia Mare.

ACCIDENT GRAV la ieșire din localitatea Câțcău  sursa foto dej24.ro

Accidentul s-a petrecut în această după-amiază, la limita dintre județele Cluj și Sălaj, scrie dej24.ro. Din motive încă necunoscute, o femeie în vârstă de 53 de ani a pierdut controlul mașinii și s-a izbit violent de un TIR care venea din sens opus. În urma impactului deosebit de puternic, tatăl femeii – un bărbat de 92 de ani – a rămas încarcerat în mașina rămasă suspendată pe parapeții metalici de pe marginea șoselei.

La fața locului au intervenit de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej cu două autospeciale de descarcerare, un echipaj SMURD, dar și o ambulanță.


După o intervenție de aproape o jumătate de oră, tatăl șoferiței a fost extras de către pompieri dintre fiarele contorsionate și predat echipajului medical. Ca urmare a stării sale extrem de grave, medicul de la fața locului a solicitat elicopterul SMURD de la Tg. Mureș, însă acesta se afla la alt caz. După ce a fost intubat și stabilizat, bărbatul de 92 de ani a fost transportat în stare critică direct la Cluj-Napoca.

Femeia de la volan a fost rănită ușor și a primit îngrijiri medicale în ambulanța SMURD. Aceasta a declarat că nu știe ce s-a întâmplat și că nu a adormit. Șoferul TIR-ului a încercat să evite impactul și a tras cât a putut de volan, însă nu a reușit. Nici femeia și nici conducătorul TIR-ului înmatriculat în județul Bistrița-Năsăud nu au consumat alcool.


Pe perioada cercetărilor, traficul pe DN1C Dej – Baia Mare a fost blocat. Ulterior, după îndepărtarea autovehiculelor de pe carosabil, acesta a fost deschis pe un singur sens de mers.

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz și urmează să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul rutier de la ieșire din Câțcău.