Actualitate

Câteva mii de persoane la procesiunea de Rusalii prin centrul Clujului

Peste 3.000 de persoane au participat, duminică, la procesiunea de Rusalii prin centrul municipiului Cluj-Napoca. Oamenii s-au rugat pentru roadele pământului, având în frunte 200 de preoți de la toate parohiile ortodoxe din oraș.

Foto arhiva Foto arhiva

Credincioșii s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în fața Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Cluj-Napoca, unde au asistat la slujba Vecerniei plecării genunchilor, oficiată în aer liber de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

”După o veche tradiție din Ardeal în această sfântă zi de Rusalii săvârșim Vecernia specială și facem o procesiune prin oraș cu rostul de a-l mărturisi pe Isus Hristos și a ne ruga pentru roadele pământului. Singura șansă a omenirii este creștinismul. Oricâte împotriviri ar fi și atitudini potrivnice Bisericii și creștinismului, de partea noastră este Dumnezeu și vom ieși biruitori”, a spus IPS Andrei Andreicuț, potrivit Mediafax.


La finalul Vecerniei, cele peste 3.000 de persoane au pornit într-o procesiune prin centrul municipiului Cluj-Napoca, din Piața Avram Aancu, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piața Unirii – Bulevardul Eroilor, după care s-au întors în fața Catedralei.

Procesiunea a avut în frunte peste 200 de preoți de la toate parohiile ortodoxe din oraș, dar și toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana.


De-a lungul traseului s-au făcut trei opriri şi s-au rostit ectenii speciale.

După încheierea procesiunii, în faţa Catedralei Mitropolitane Ortodoxe s-a oficiat slujba sfinţirii mici a apei şi au fost rostite rugăciuni pentru natură.

Ultimele Stiri
abonare newsletter