monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ambasadorul României la Londra: Nu există români printre victime

Ambasadorul României la Londra: Nu există români printre victime sursa foto b1.ro

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a anunţat că nu există români printre victimele atacurilor teroriste. Deşi în prezent se află în România, el fiind sâmbătă seară naş la nunta unor prieteni, Dan Mihalache a explicat că a comunicat permanent cu celula de criză înfiinţată după atentate la ambasada pe care o conduce la Londra şi că „totul a fost sub control”.

„Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Asta e viaţa”, a spus Dan Mihalache, pentru Gândul. 

 


Dan Mihalache a explicat pentru Gândul că nu există deocamdată cetăţeni români afectaţi de atacurile teroriste din Londra, de sâmbătă noapte, în urma cărora au murit şapte persoane iar alte aproximativ 50 sunt rănite.

„Nu avem semnale că există cetăţeni români printre victimele atacurilor”, a declarat Mihalache.


Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Mai multe explozii controlate au avut loc în zona Barking, în estul Londrei, în cursul percheziţiilor. Patru bărbaţi şi o femeie care aveau legături cu suspectul au fost reţinuţi.  Mediafax