monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Percheziţii la firme de publicitate din Cluj într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul, peste 4 milioane de lei

Poliţiştii din Alba efectuează joi dimineaţa 8 percheziţii, în Alba, Mehedinți, Cluj și București, la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 4.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Poliţiştii din Alba fac, joi dimineaţa, mai multe percheziţii la sediile unor firme de publicitate şi la locuinţele unor persoane fizice din Alba, Bucureşti, Cluj şi Mehedinţi într-un caz de evaziune fiscală în care reprezentanţii firmelor respective sunt suspectaţi de evaziune fiscală prin societăţi de tip fantomă prejudiciul fiind estimat la peste 4 milioane de lei.

“La data de 25 mai  poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 8 percheziţii în judeţele Alba (1), Mehedinţi (2), Cluj (3) şi în municipiul Bucureşti (2). Activitățile se desfășoară la locuințele a 3 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea, ce au ca obiect principal de activitate servicii de publicitate”, arată Poliţia Română într-un comunicat.


Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă. Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.230.623 lei.


Poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.