Actualitate

Un nou ponton, insule plutitoare și cinema în aer liber pe malul Someșului

Clujenii se vor putea relaxa începând de duminică pe un nou ponton instalat la malul Someșului, ca preambul la a treia ediție Someș Delivery, care va avea loc în 17-18 iunie.

Evenimentul va aduce în 2017 un spațiu de lucru pe malul apei, o insulă plutitoare, instalații de artă contemporană, proiecții de film, concerte și ecologie

Un nou spațiu de relaxare pe malul Someșului va fi inaugurat duminică, 28 mai, ca preambul pentru cea de-a treia ediție Someș Delivery. Numit “Pontonul mare”, acesta poate servi ca spațiu de întâlnire și socializare, loc de pescuit, debarcader sau scenă pentru evenimente, fiind un sistem modular din trei piese care se pot ușor reconfigura.


Pontonul va fi inaugurat duminică la ora 19, pe Splaiul Independenței, pe malul drept al râului în apropiere de Sala Sporturilor.

A treia ediție Someș Delivery va avea loc anul acesta în zilele de 17 și 18 iunie, pe segmentul de râu dintre podul Garibaldi și puntea pietonală din amonte. Echipa de organizare propune 6 intervenții proprii, prin care va oferi clujenilor noi spații pentru relaxare și evenimente pe malul râului, alături de alte amenajări și instalații propuse de artiști clujeni printr-un concurs public de proiecte.


Pentru momentele în care pontonul devine neîncăpător, se propune “Banca de sub nuc”, care va fi amplasată în apropiere. Pentru a da continuitate cheiului de pe malul sudic, întrerupt de vărsarea unui canal, pe acesta va fi construită o nouă punte: Podul Hopa!

Scena Someș Delivery, amplasată anul acesta pe fâșia verde dintre parcul Iuliu Hațieganu și Someș, va găzdui concerte și proiecții în aer liber.


Pavilionul Someș Delivery  va fi reutilizat, într-o nouă conformație, pe malul sudic, oferind un spațiu umbrit în vecinătatea apei, loc de relaxare și socializare.

Acestor amenajări li se adaugă cele care au câștigat concursul public de proiecte.


“«Casa din copac, loc de joacă» îşi propune atragerea și apropierea de Someș a copiilor, iar scopul acestui proiect este de a crea un loc de întâlnire pentru copii și părinți. «Nature Desks» își propune să conecteze natura urbană cu spațiile de lucru astfel încât rezultatul final va fi un spațiu de (co)working pe malul Someșului pentru oricine vrea să lucreze cu păsări și râu în jur. Proiectul «Insula» își propune construirea unei insule de vegetație plutitoare pe apă. «Ophelia» e un proiect care își propune amplasarea unor bărci din lemn, iluminate din interior pe timpul nopții – având astfel efectul algelor luminiscente și a faunei acvatice. «Capitol – Grădina Cinema» este o instalație care își dorește transformarea Someșului în o grădină urbană și zonă de relaxare, dar și cinematograf alternativ în aer liber pe timpul serii. «Somn la Someș». Pentru că mai peste tot în lume malurile râurilor urbane au devenit loc de relaxare unde oamenii dorm direct pe iarbă, această instalație propune amplasarea unor oameni de hârtie în mărime naturală culcați pe malul Someşului”, spun organizatorii evenimentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter