monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primul weekend de vară la Cluj – GALERIE FOTO

Clujenii au profitat din plin de vremea călduroasă de afară şi au ieşit cu mic, cu mare în parcuri sau au făcut plajă pe malul Someşului.

Parcurile şi pistele de biciclete au fost pline în weekend de clujenii care au ieşit să se relaxeze. Cei mai curajoşi dintre ei şi-au luat inima în dinţi şi au făcut plajă pe malurile Someşului în Grigorescu.

Fie că au ieşit cu bicicleta, cu rolele, cu trotinetele sau au preferat pur şi simplu să se plimbe, cert este că aleile parcurilor şi pistele special amenajate au fost neîncăpătoare.


De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică străzile Clujului au fost mai vii ca niciodată. Sute de clujeni s-au înghesuit la instituţiile de cultură cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor.

Potrivit cifrelor oficiale, peste 25.000 de clujeni au petrecut o noapte albă la muzeele care au participat la cea de-a XIII-a ediție a evenimentului Noaptea Europeană Muzeelor, în creștere cu aproximativ 10.000 față de anul trecut.


În ceea ce priveşte prognoza meteo, veştile nu sunt bune. Meteorologii anunţă precipitaţii în fiecare zi şi vreme instabilă. Vremea va continua să fie schimbătoare şi pe parcursul săptămânii următoare, fiind aşteptate precipitaţii în fiecare zi, la începutul săptămânii acestea curprinzând sud-estul teritoriului, miercuri extinzându-se în aproape toată ţara. În a doua parte a săptămânii vor fi în scădere, potrivit ANM.

Luni şi marţi va ploua în partea de sud-est a ţării, marţi fiind aşteptate averse, descărcări şi intensificări ale vântului şi în zona de vest şi la munte, în restul teritoriului vremea fiind bună, anunţă ANM. De miercuri, ploile se vor extinde în nord şi centru. Joi va ploua în centrul, sudul şi estul ţării.


"Prea bine nu va fi nici la sfârşitul săptămânii, când, din loc, în loc, vor mai fi ploi de vară asociate cu descărcări şi intensificări de vânt. Iar legat de temperaturi, până miercuri inclusiv, vor fi temperaturi apropiate de ceea ce ar trebui să fie în această perioadă, adică maxime cu prinse între 17 grade, în nordul litoralului şi 28 de grade, prin partea de vest şi sud-vest. În a doua parte a săptămânii, o să scadă puţin valorile şi în unele zone o să fie temperaturi puţin mai mici decât normal", a declarat Meda Andrei, meteorolog ANM.