Actualitate

Judecătoria Cluj a acceptat 95% din cererile de interceptări. Care au fost motivele

Fostul preşedinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, instanţă la care s-au acceptat peste 95,00% din cererile de interceptări, declară că majoritatea interceptărilor priveau tâlhării şi furturi din locuinţe, cu acceptul persoanelor vătămate.

sursa foto gazeta de cluj sursa foto gazeta de cluj

Fostul preşedinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a aprobat, în perioada 2013 – 2015, mai multe cereri de interceptare, dar spune că majoritatea se refereau la interceptarea telefoanelor unor persoane vătămate, cu acceptul acestora.

Lucian Marian a declarat, miercuri, că foarte rar se cereau interceptări pe inculpaţi, acest lucru se întâmpla în general când era vorba despre un grup sau grupare care săvârşea infracţiuni furturi din locuinţe sau tâlhării.


”În perioada ianuarie 2013 – decembrie 2015 am fost preşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca şi până la intrarea în vigoare a codurilor, am aprobat astfel de cereri. Nu s-au aprobat toate. În general erau cereri formulate pentru interceptarea telefoanelor persoanelor vătămate, acestea erau majoritatea, în condiţiile unor furturi din locuinţe, tâlhării, infracţiuni cu impact social major. Se ceMajrea interceptarea telefoanelor persoanelor vătămate, era cu acceptul acestora, au fost de acord să li se asculte propriul telefon. Acesta a fost obiectul majorităţii cererilor. Foarte rar se cereau interceptări pe inculpaţi, iar pe inculpaţi în general când era vorba despre un grup sau o grupare care săvârşea infracţiuni de acelaşi tip şi erau identificaţi membrii grupării”, a spus Marian.

Lucian Marian este în prezent judecător la Curtea de Apel Cluj, purtător de cuvânt al acestei instanţe.


La nivelul Judecătoriei Cluj-Napoca, potrivit datelor furnizate de avocatul Radu Chiriţă, care a cerut de la instanţele din ţară numărul cererilor de interceptare a telefoanelor, în perioada 2010 – septembrie 2015 au fost înregistrate 892 de cereri din care 850 au fost admise, iar 42 au fost respinse.

Ultimele Stiri
abonare newsletter