Actualitate

Oamenii legii s-au poticnit în ancheta bătăii cu săbii de la clubul Midi. Procuror: “Vom analiza dacă polițiștii au acționat cu mare întârziere”

După ce au pus în pericol viața mai multor persoane aflate în fața clubului Midi, polițiștii clujeni au început ancheta în cazul bătăii cu săbii.

Unul dintre agresori a fost identificat de polițiști ca fiind Angelo Paul Rughiniș (foto), din Baia Mare, cercetat într-un alt dosar cu violență, comis tot cu o sabie.

Ziua de luni a început la Poliția Cluj-Napoca cu un imens scandal între șefa Poliției CLuj Napoca și unul ditre cei mai buni ofițeri de judiciar din toată Poliția Română. Motivul scandalului a fost dosarul atacului cu săbii din fața clubului Midi, unde doi oameni de ordine au fost răniți și unde, polițiștii de la Secția 4 care au intervenit s-au făcut că nu văd gravitatea incidentului, scrie evz.ro.


În noaptea de vineri spre sâmbătă, în fața clubului Midi, foarte celebru în oraș, a avut loc un incident extreme de grav. Doi tineri, unul din Baia Mare și altul din Cluj-Napoca, i-au atacat cu săbiile pe oamenii de ordine.

În noaptea respectivă, clubul a fost foarte aglomerat datorită unui show susținut de DJ-ul Paco Osuna. La un moment dat, doi tineri au devenit recalcitrant și au început să se certe cu alte persoane care stăteau la o altă masă, pe motiv că tot trec prin fața lor. Oamenii de ordine au intervenit și i-au scos afară pe cei doi recalcitranți.


În prima fază, cei doi au plecat spre mașină, dar au revenit înarmați cu săbii care aveau o lama de 50 de centimetri.

A urmat o altercație între cei doi și oamenii de ordine, altercație care s-a finalizat cu rănirea lui Vasile Virgil Albu. Medicii de la UPU Cluj, susțin că Albu a fost înțepat cu sabia în zona pieptului și a mâinii drepte. ”Victima prezintă două plăgi prin înțepătură. Pacientul nu a dorit să rămână internat”, au spus surse de la UPU Cluj.


Potrivit unor surse judiciare, cei doi atacatori ar fi Paul Angelo Rughiniș din Baia Mare și Samuel Cionca, din Cluj-Napoca. Rughiniș este anchetat și într-un alt dosar cu violență, comis tot cu o sabie, la un club din Baia Mare.

Oamenii de ordine, Vasile și Sebastian Albu, s-au dus luni la IML Cluj, de unde au obținut certificate medico legale care atestă agresiunile suferite.


Procurorul Theodor Pavelescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluja confirmat faptul că, abia în cursul zilei de luni, polițiștii de la Secția 4 din Cluj-Napoca au cerut număr unic pentru dosarul penal. ”Nu avem încă un material pentru acest dosar. Există o cerere de acordare a unui număr unic și vom vedea ce s-a întâmplat acolo. Vom analiza și dacă polițiștii au acționat cu mare întârziere”, a spus procurorul.

Etichete: midi
Ultimele Stiri
abonare newsletter