Actualitate

Povestea impresionantă de dragoste dintre Tatiana Iekel şi Florin Piersic! De ce s-au despărțit după 14 ani de mariaj

Marele actor Florin Piersic trece prin momente grele după ce prima lui soție, Tatiana Iekel, a murit la vârsta de 84 de ani. Ea este și mama lui Florin Piersic Jr. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții Teatrului Mic din București.

Marele actor Florin Piersic a fost un mare crai la viaţa lui, iubind enorm de mult femeile. Prima care l-a convins pe legendarul artist să se aşeze la casa lui a fost actriţa Tatiana Iekel, care a murit zilele trecute. Căsnicia lor a rezistat însă doar 14 ani. Cei doi actori au avut împreună un băiat, devenit şi el tot actor, Florin Piersic Jr.

Povestea de iubire dintre Tatiana Iekel şi Piersic a început romantic, la Paris, în anul 1958. Deşi, Piersic a vorbit mereu foarte frumos despre actriţă şi, în urmă cu câteva săptămâni, cand a aflat că aceasta este grav bolnavă a mărturisit ca întotdeauna a avut un loc special în inima lui.


Cei doi s-au căsătorit în anul 1960 şi s-au despărţit în anul 1974. Din mariajul lor a rezultat un copil, Florin Piersic Junior care, ulterior, a urmat aceeaşi carieră ca şi părinţii săi celebri.

Timp de 14 ani, Tatiana și Florin au format o pereche, însă totul s-a terminat brusc, așa cum a început povestea lor.


Într-un interviu acordat Antenei 1, Tatiana Iekel mărturisea: „Este un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa… Era un crai veşnic curtat… Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui şi i-am spus că e mai bine să ne despărţim”.

În 2010, Tatiana Iekel a vorbit despre relaţia ei cu marele actor, despre iubirile acestuia, şi a spus că singura greşeală pe care acesta a făcut-o a fost să se căsătorească.


"Este un om absolut unic şi eu nu pot decât să îl accept şi să admit că este al tuturor şi că poate singura greşeală pe care a făcut-o a fost să se căsătorească. De fapt, el este un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa", a povestit Tatiana Iekel, intr-un interviu difuzat la emisiunea "Acces Direct".

Actriţa a povestit cum l-a cunoscut pe Florin Piersic, care "era frumos ca un zeu" şi a vrăjit-o cu declaraţii de dragoste.


"Am jucat în «Zboară Cocorii» şi de fapt asta a fost momentul în care Florin, care tocmai termina institutul pe vremea aceea, vezi dragă Doamne a făcut o crampă pentru mine. A început să îmi dea telefoane şi să mă caute şi toţi îmi spuneau că Florin Piersic te iubeşte, e îndrăgostit de tine. Era frumos ca un zeu şi era normal să mă impresioneze cu declaraţiile lui", a relatat Tatiana Iekel.

Ea a vorbit şi despre problemele din căsătorie şi multe "iubiri" ale lui Florin Piersic.


"Era un crai veşnic curtat, dar din fericire nu mi-a fost teamă, pentru că eu nu am fost niciodată geloasă. El era gelos, făcea uneori scene de gelozie. El se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca şi pe scenă şi în filme şi, la un moment dat, s-a îndrăgostit foarte tare de una din partenerele lui şi când am văzut că lucrul ăsta e atât de important pentru el i-am spus că e mai bine să ne despărţim. Până la urmă a trebuit să accepte treaba asta", a mai spus actriţa.

Născută la Iași, pe 10 octombrie 1932, Tatiana este repartizată la Teatrul Mic imediat cum termină Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste și un talent inegalabil, până la vârsta pensionării.

Actrița și fiul ei au avut o relație strânsă trâmbițată de multe ori, ce-i drept modest, și în spațiul public. Juniorul nu lăsa să treacă zilele de naștere ale mamei lui fără o urare, cât de simplă, sau fără să scoată din sertarul cu amintiri fotografii vechi de familie.

Pe scena Teatrului Mic și Foarte Mic însumează peste 70 de roluri, pline de substanță și apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost în spectacolul Cum gândește Amy, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul Sieranevada (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare la Premiile Gopo la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar.

Florin Piersic este Omul recordurilor. A jucat în 55 de filme şi în peste 50 de piese de teatru.

CITEŞTE ŞI

Mesajul emoţionant al lui Florin Piersic, după moartea primei sale soţii, Tatiana Iekel

abonare newsletter