Actualitate

Încep Zilele Clujene ale Economiei Sociale

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” şi Direcţia de Asistenţă Socială organizează cea de a IV-a ediţie a Zilelor Clujene ale Economiei Sociale care va avea loc în perioada 11 – 12 mai.

sursa foto Transilvania Reporter sursa foto Transilvania Reporter

În cadrul evenimentului vor avea loc o serie de activităţi ce au ca obiective, printre altele, promovarea economiei sociale, combaterea riscului de excluziune socială, creşterea incluziunii sociale şi a calităţii vieţii persoanelor vulnerabile.

“Urmărind promovarea economiei sociale, ca viziune modernă asupra protecţiei sociale, capabilă să genereze incluziune socială şi dezvoltare locală, evenimentul «Zilele Clujene ale Economiei Sociale» este structurat sub forma unei succesiuni de manifestări care vor avea loc atât în comunitate, cât şi în mediul academic: târg de produse şi servicii ale unităţilor de economie socială, activităţi destinate incluziunii pe piaţa forţei de muncă a persoanelor vulnerabile şi workshp-uri destinate profesioniştilor ce activează în cadrul unor structuri de economie socială. Temele de discuţii aferente workshop-urilor sunt: provocări pentru antreprenoriatul social, contribuţii ale economiei sociale la dezvoltarea comunitară, mecanisme eficiente de incluziune socială şi modele de bună practică în economia socială”, spun organizatorii.


Vor participa reprezentanţi din structurile de economie socială, atât din judeţul Cluj, cât şi din ţară, care îşi vor prezenta activităţile şi vor avea oportunitatea de a interacţiona şi afla diferite soluţii la problemele cu care se confruntă.

Pentru a creşte vizibilitatea asupra diversităţii structurilor de economie socială, joi şi vineri, 11 – 12 mai, între orele 10.00-19.00 va avea loc Târgul de produse/servicii ale structurilor de economie socială care se va desfăşura în Piaţa Muzeului, Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter