Actualitate

Peste un kilogram de bijuterii, descoperite în bagajul unui român pe Aeroportul Cluj

Un cetăţean român care venea din Turcia a fost depistat de poliţiştii de frontieră, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, cu 1,3 kg de bijuterii din metal galben şi alb, probabil aur.

“La Aeroportul Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Istanbul, cetăţeanul român Constantin M., în vârstă de 28 ani. După ce a intrat în posesia bagajelor, la efectuarea controlului vamal, bărbatul s-a înscris pe culoarul verde - \"nimic de declarat\". Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Aeroport Cluj-Napoca au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor de cală ale tânărului, ocazie cu care au descoperit diverse bijuterii din metal alb şi galben (brăţări, inele, medalioane, ceasuri etc.), presupus a fi aur”, se arată într-o informare a Poliţiei de Frontieră.

Potrivit poliţiştilor, tânărul a încercat să introducă bijuteriile în ţară folosindu-le pe post de accesorii pentru hainele pe care le transporta în bagaj.


“Acesta a declarat că a cumpărat bijuteriile din America - New York, unde a fost în vizită şi intenţiona să le ofere cadou membrilor de familie. Bunurile, în greutate totală de 1.298,3 grame, au fost preluate de către autorităţile vamale pentru a fi trimise spre expertizare, iar în funcţie de rezultatul expertizei vor fi luate măsurile legale ce se impun”, se mai arată în informare.

Etichete: bagaje bijuterii aur
Ultimele Stiri
abonare newsletter