Actualitate

UPDATE Accident GRAV la raliu, pe speciala de pe Valea Fericirii. Pilotul rămâne internat.

Un accident grav a avut loc în această dimineaţă la raliul care se desfăşoară zilele acestea în Cluj.

UPDATE

În urma examinării computer tomografice efectuate la Spitalul Clujic Judeţean de Urgenţă, pilotul echipei Hynday, Chevon Lim (Coreea de Sud), va mai rămâne internat încă două zile la secţia de Urologie, iar copilotul Martijn Wydaeghe va fi externat în cursul zilei de astăzi, a precizat doctorul SMURD Cristian Ursu, medic şef al raliului.

“În urma investigaţiilor s-a confirmat un traumatism cranio-cerebral minor- gradul I - la pilotul Chevon Lim, cotuzii la nivelul coloanei cervicale, la nivel toracic, al bazinului şi al antebraţului drept. Mai este prezentă o plagă prin contuzie pe scrotul drept. Mai urmează un consult şi probabil va mai rămâne două zile internat la Urologie”, a precizat medicul şef al raliului.


În ceea ce-l priveşte pe copilotul Martijn Wydaeghe, acesta a suferit o contuzie în reguinea mentoniera şi o contuzie în zona toracică – inghinal dreapta, a afirmat sursa citată. Navigatorul va fi externat în cursul zilei de astăzi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


STIREA INIŢIALĂ

Ehipajul Chevon Lim / Martijn Wydaeghe, aflat la bordul unui Hyunday 120 R% a fost implicat, in aceasta dimineaţă, într-un grav accident în timp ce se aflau pe proba specială 5 – Valea Fericirii – prima a acestei zile.

“Echipajul a părăsit traseul, s-a izbit violent de un stâlp şi a ieşit în decor. Ambulanţa probei a intervenit imediat la faţa locului. Pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conştientă, iar navigatorul a suferit o contuzie toracică. Ambii au fost stabilizaţi la faţa locului, sunt în stare bună,  iar acum se afla în ambulanţă, în drum spre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru investigaţii suplimentare”, a precizat doctorul Cristian Ursu, medic şef al raliului.


Proba specială 5 a fost întreruptă şi apoi parcursă în regim de etapă, iar raliul continuă cu celelelate probe speciale.

Etichete: raliu accident grav
abonare newsletter