Actualitate

Limonadă și prăjituri pentru clujenii care trec prin parcarea FSPAC

Clujenii care vor trece marţi, 2 mai 2017, între orele 12:00 și 18:00, prin parcarea Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (str. General Traian Moșoiu, nr. 71), vor primi, în schimbul unei donații simbolice, o limonadă sau o prăjitură din partea studenţilor facultăţii.

Limonadă și prăjituri pentru clujenii care trec prin parcarea FSPAC Limonadă și prăjituri pentru clujenii care trec prin parcarea FSPAC

Fondurile strânse în urma acţiunii vor fi folosite pentru restaurarea unor bănci vechi din Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hațieganu, care vor fi montate în parcarea FSPAC.

Potrivit organizatorilor, evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare comunitară, gândit, încă din anul 2015, de Luis Alvarez, student internațional la master în cadrul FSPAC, care va fi aplicat, începând din luna mai a acestui an, cu sprijinul conducerii și al studenților facultății.


„Scopul nostru este acela de a ajuta comunitatea să se reconecteze, să își asume responsabilitatea directă față de mediul în care trăiește și să se dezvolte. Vom începe prin utilizarea într-un mod diferit a parcării de la facultate și credem că evenimentele și intervențiile temporare din acest spațiu ne vor oferi o imagine cu privire la ce este posibil sau nu în parcare. Câteva dintre ideile care pot transforma spațiul într-unul vibrant sunt: cinema, teatru, dezbateri publice, muzică bună și mâncare”, spune iniţiatorul proiectului, Luis Alvarez, student în cadrul programului masteral de Dezvoltare Comunitară şi Planificare Urbană al FSPAC.

Născut şi crescut în Mexic, Luis Alvarez spune că întâlnirea cu România i-a schimbat viaţa, iar acum una dintre cele mai mari dorinţe ale lui este de a contribui la schimbarea în bine a României.


„Modul în care mi-au fost acceptate inițiativele, tot ce am învățat aici, dar și stilul de management de la FSPAC au constituit terenul perfect pentru a-mi dezvolta și aplica ideile legate de dezvoltarea orașelor prin indermediul comunităților de vecini”, spune Luis, care, în 2014, a pus bazele organizației non-guvernamentale Hola Vecino, în Monterey (Mexic). Scopul organizației este promovarea relațiilor strânse între vecini și dezvoltarea abilităților de colaborare între aceștia.

Ajuns la studii în Cluj, alături de soția sa româncă, fostul student mexican se simte deja parte a orașului și este dornic să se implice în dezvoltarea comunității clujene alături de studenții și cadrele didactice de aici.


Studenţii FSPAC vor ca evenimentul care va avea loc în data de 2 mai 2017 şi proiectul din care acesta face parte să fie doar începutul unei mişcări civice care să ia amploare în Cluj-Napoca.

Etichete: FSpac prajituri
Ultimele Stiri
abonare newsletter