Actualitate

Romii de la Pata Rât se mută în chirie în apartamente din Cluj, Apahida, Baciu și Florești

Un număr de 35 de familii de romi, cu locuinţe improvizate lângă rampa de gunoi de la Pata Rât, primesc apartamente sociale în Cluj-Napoca şi în localităţi limitrofe, pentru care vor plăti 100 de lei chirie lunară.

"Prin proiectul Pata Cluj, un număr de 35 de familii, care locuiau în locuinţe improvizate lângă rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, se vor muta, în următoarele două luni, în apartamente decente în Cluj-Napoca şi în comunele Apahida, Baciu şi Floreşti, pentru care vor plăti o chirie lunară de 100 de lei. Contractele vor fi încheiate pe perioadă nedeterminată, iar în cazul în care beneficiarii nu vor plăti timp de trei luni chiria şi utilităţile, vor fi evacuaţi. Prin acest proiect s-a urmărit luarea unor măsuri privind integrarea socială a romilor din zona Pata Rât", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, coordonatorul proiectului, Tonk Gabriela.

Printre criteriile pe baza cărora au fost selectate respectivele familii se numără veniturile membrilor, locurile de muncă, vechimea în muncă, îngrijirea copiilor, înscrierea copiilor la şcoală şi frecventarea cursurilor.


Apartamentele pentru familiile rome vor fi dotate cu maşină de spălat, frigider, aragaz, precum şi cu mobilier provenit din donaţii.

Prin acelaşi proiect, 70 de romi de la Pata Rât au fost angajaţi de mai multe firme, iar alte zece persoane au fost sprijinite să elaboreze planuri de afaceri de mici întreprinderi.


În zona Pata Rât din apropierea municipiului Cluj-Napoca locuiesc aproximativ 1.500 de romi. Cele 35 de familii reprezintă 10% din totalul familiilor care locuiesc în Pata Rât.

Etichete: pata rat chirie romi
Ultimele Stiri
abonare newsletter