Actualitate

Maşini avariate după ce crengile copacilor s-au rupt sub greutatea zăpezii - FOTO

Mai mulţi clujeni şi-au găsit maşinile avariate după ce mai multe crengi s-au prăbuşit peste ele sub greutatea zăpezii. În loc să intervină pentru limitarea pagubelor, Primăria dă vina pe asociaţiile de proprietari care nu au luat zăpada de pe copaci.

“Primăria face apel asociațiilor de proprietari să ia măsuri în vederea degajării de zăpadă a arborilor, arbuștilor și gardului viu, aferente zonelor pe care le au în întreținere. Aceste măsuri sunt necesare pentru evitarea ruperii crengilor, având în vedere faptul că aceștia sunt în plină vegetație, iar precipitațiile abundente căzute duc la ruperea și degradarea acestora, iar în unele cazuri pot crea accidente”, transmite Primăria Cluj.

Cinci echipaje de pompieri au intervenit în peste 20 de situații de urgență, petrecute în cursul nopții și a dimineții, în mai multe locații din județul Cluj, pentru eliberarea drumurilor sau autoturismelor suprinse de copaci sau crengi căzute, ca urmare fenomenelor meteo recente.


“Fenomenele meteorologice au fost semnalate printr-o avertizare de cod galben și au fost înregistrate într-un timp relativ scurt, iar solicitările cetățenilor au sosit prin intermediul apelurilor la centrul de apel unic de urgență 112, în vederea eliberării părții carosabile sau autoturismelor”, transmite ISU Cluj.

Cele mai multe solicitări au venit din municipiul Cluj-Napoca, unde mai multe străzi au fost blocate din cauza copacilor sau a firelor căzute pe partea carosabilă, dar și din localitățile Gilău, Poeni, Lungești, Sălicea și Gărbău.


“De asemenea, au fost desfășurate acțiuni pentru sprijinirea echipelor de intervenție ale furnizorilor de energie electrică pentru gestionarea situațiilor în care au fost semnalate fire căzute, posibil de la rețeaua de furnizare a energiei electrice. În unul dintre aceste cazuri, pompierii, cu ajutorul unei barci de salvare, au venit în sprijinul unei echipe de electricieni, pentru traversarea Râului Arieș de către electricieni, în vederea refacerii rețelei de distribuție a energiei electrice”, au mai spus reprezententanţii ISU Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter