Actualitate

Clujenii reclamagii. Ce probleme le-au dat bătăi de cap în Săptămâna Mare

Clujenii sunt lideri la sesizări adresate Primarului, prin platforma domnuleprimar.ro. Nici în Săptămâna Mare ei nu au luat pauză de la postări, cu toate că administraţia locală nu a mai oferit niciun răspuns în această perioadă.

Una dintre cele mai dese reclamaţii se referă la trotuarele din Centru care sunt veşnic ocupate de maşini Una dintre cele mai dese reclamaţii se referă la trotuarele din Centru care sunt veşnic ocupate de maşini

Oamenii au nemulţumiri diverse – de la “mafia” rezervărilor pentru baza sportivă Gheorgheni, la vecini care vin cu maşina de serviciu şi o parchează, îngreunând circulaţia pe anumite străzi, până la excrementele de câini, din parcurile unde este interzis accesul cu animale.

Câte sesizări, atâtea probleme

Nu de mult timp a fost inaugurată baza sportivă din Gheorgheni şi au început deja să apară nemulţumiri.


“Mi-am fcut un cont pentru baza sportivă din Gheorgheni şi am văzut cu stupoare că nu găsesc niciodată loc liber pentru terenurile de tenis. Între timp am aflat ca acele terenuri au fost monopolizate de câţiva instructori de tenis care rezervă terenurile pe useri aparţinând elevilor cărora le predau ore. În acest fel evită achitarea unor sume de bani pentru închirierea terenurilor. Conform Art.3, în cadrul Bazei sportive se vor putea desfăşura activităţi culturale, sportive, de agrement, precum și alte activități de interes public,  din Regulamentul de Funcţionare această bază se foloseşte în scop recreativ şi nu comercial”, atrage atenţia municipalităţii un clujean.

Parcările, veşnica problemă

„Parcarea nu reprezintă o bătaie de cap doar în Centru. “Va scriu în legatură cu o problemă care a devenit din ce în ce mai mare. Pe straduța noastră, și așa îngustă și plină de mașini parcate, parchează 3 dube (din care una RATUC,adica e foarte mare) și o autoutilitară. Un autovehicul de genul asta, pe langă că ocupă 3 parcări, blochează vizibilitatea și încurcă, fiind mai late. Menționez că le mai lasă și aiurea, pe colțuri, pentru că nu au parcări plătite. Consider că mașinile care nu sunt autoturisme ar trebui lăsate la firma, de care și aparțin. Unii din ei au și autoturism pe care îl lasă în parcare ca să mearga cu duba la serviciu. Mie mi se pare normal să te duci la serviciu cu ce vrei, să îți iei autovehiculul iar la terminarea programului să îl lași acolo”, atrage atenţia alt clujean.


Oamenii străzii strică imaginea oraşului

Pentru ca unele zone să devină locuri plăcute de promenadă, unii dintre locuitorii orașului îi sugerează primarului Emil Boc să mute oamenii străzii în adăposturi.

“Langă Biserica Greco Catolică Ioan Bob trăieşte zi şi noapte un om al străzii.
Poate este vreo cale să îl luaţi de pe stradă să fie într-un loc specializat. În apropiere sunt două şcoli cu copii de clasele I-VIII şi este o zona aproape pietonală foarte aproape de piaţa Unirii pe care doriţi să o modernizaţi să fie un loc plăcut de promenadă”, se plânge altă clujeancă.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter