Actualitate

Turiştii străini ajung mai greu la Cluj decât în alte zone ale țării

Clujul e pe locul cinci în țară la numărul de turiști străini pe care i-a primit în 2016, în ciuda promovării la aproape toate târgurile de turism din Europa, care a costat până acum bani grei Consiliul Județean Cluj.

CJ Cluj a participat la mai multe targuri de turism pentru a promova judetul nostru CJ Cluj a participat la mai multe targuri de turism pentru a promova judetul nostru

 Din totalul turiştilor ajunşi în ţară, 1,1 milioane au vizitat Bucureştiul, pe următoarele locuri, la mare distanţă, fiind judeţele Braşov, Sibiu sau Timiş și abia apoi Cluj. La coada clasamentului, cei mai puţini turişti străini au fost în judeţul Teleroman, doar puţin peste 1.200 în tot anul trecut, conform hotnews.ro.

Aproape 2,5 milioane de turişti străini au vizitat România în 2016, arată datele Institutului Naţional de Statistică.


TOP 5 judeţe după numărul de turişti străini în 2016:

1. Bucureşti - 1.104.515 turişti (+11,35%)

2. Braşov - 178.721 turişti (+12,93%)


3. Sibiu - 142.854 turişti (+29,23%)

4. Timiş - 101.048 turişti (+10,48%)


5. Cluj - 100.391 turişti (+13,39%)

Vă reamintim că forul județean a publicat, anul acesta, două anunțuri pentru a achiziționa servicii de transport aerian și cazare la Târgurile de Turism de la Paris și Milano. Valoarea acestora se ridică la suma de 11.500 de lei fără TVA.


Pentru Târgul de Turism de la Paris Consiliul Județean a plătit 6000 de lei fără TVA pentru transport aerian, servicii de cazare și transport în comun în Paris pentru două persoane. Angajații Consiliului Județean au petrecut 5 nopți la Paris și au solicitat cazare la hoteluri de 3 stele.

În era internetului, cu flyere și semne de carte

În luna februarie, Consiliul județean a plătit 3000 de lei fără TVA pentru trei angajați ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) care au participat la Târgul de Turism de la Romexpo din Capitală. Cazarea s-a făcut tot la un hotel de 3 stele pentru 4 nopți între 15 și 19 februarie, iar angajații CJ Cluj au cerut ca hotelul să fie în sectorul I. La fel, cei trei au cerut acces gratuit și nelimitat la internet în camere.


Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de la acea vreme, pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, reprezentanţii CNIPT au prezentat şi promovat cele mai reprezentative obiective şi atracţii turistice din judeţ, distribuind în acest sens pliante tematice, broşuri şi ghiduri turistice, flyere, hărţi turistice, albume, cărţi poştale sau semne de carte. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter