monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un medic de la Ambulanţă şi un patron de pompe funebre, CERCETAȚI PENTRU CORUPȚIE

Un medic din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj sub acuzaţia că ar fi luat mită de la o firmă de pompe funebre.

Medicul a fost pus sub control judiciar fiind acuzat că a primit 600 de lei "drept răsplată" de la administratorul unei firme de pompe funebre pentru că ar fi intermediat servicii funerare pentru acesta când a mers să constate decesul unei persoane.

“Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj se află în instrumentare un dosar în care se efectuează cercetări privind săvârşirea de fapte de corupţie de către cel puţin un medic din cadrul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Cluj, precum şi de către un administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, ce are ca obiect de activitate prestarea de servicii funerare. Există date cu privire la faptul că acest medic ar fi primit suma de 600 lei de la administratorul acestei societăţi comerciale, drept răsplată pentru intermedierea de servicii funerare către aparţinătorii unei persoane decedate, cu ocazia deplasării la constatarea unui deces”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.


Împotriva celor două persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

“În acest context, la data de 11.04.2017, ulterior realizării flagrantului, au fost efectuate percheziţii la sediul societăţii comerciale, cauza fiind instrumentată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGA - SJA Cluj. În urma administrării probatoriului s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de medic, faţă de administratorul societăţii comerciale, precum şi faţă de un angajat al acestei societăţi', se mai arată în comunicat.


Directorul SAJ Cluj, Horia Simu, a declarat că nu ştie nimic despre acest caz.

„Noi avem patru ture, toţi medicii erau prezenţi miercuri, niciunul nu era lipsă la apel, nimeni nu a zis că ar fi fost audiat de procurori. Nu ştiu nimic despre acest caz. Nu ştiu despre cine ar fi vorba, sunt chestiuni personale”, a spus Simu.