Actualitate

Cluj: Percheziţii la firme bănuite că vindeau produse de curăţenie contrafăcute, ale unor mărci consacrate

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează marţi 23 de percheziţii la persoane bănuite de punerea în circulaţie a mărfurilor contrafăcute şi evaziune fiscală.

Percheziţiile au loc în judeţele Cluj, Mureş, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Braşov şi Alba, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile persoanelor ce coordonează activitatea acestora, informează IGPR, într-un comunicat.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a mărfurilor contrafăcute şi evaziune fiscală.


"Din cercetări a reieşit că, atât în mediul online, cât şi în mod direct, reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, care deţine în regim de franciză 25 de magazine în toată ţara, ar fi comercializat pe piaţa internă produse de curăţenie sub mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi", se arată în comunicat.

De asemenea, s-a constatat că respectivele produse s-ar fi comercializat cu preţ mult inferior în comparaţie cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor în cauză ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziţionate.


"Operaţiunea are drept scop documentarea şi investigarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri şi înscrisuri folosite la săvârşirea de infracţiuni sau rezultate din acestea, indisponibilizarea produselor susceptibile a fi contrafăcute, audierea persoanelor implicate, precum şi dispunerea altor măsuri procesuale care se impun", precizează IGPR.

abonare newsletter