Actualitate

FOTO/VIDEO Un elicopter al Unității speciale de Aviație Cluj a participat la stingerea unui incendiu uriaș de vegetație în Apuseni

Un echipaj al Unității Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a participat sâmbătă, cu aeronava din dotare, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Lunca Arieșului, în Munții Apuseni.

Aeronava avea atașat un dispozitiv acroşat Bambi-Bucket, alimentarea acestuia cu apă făcându-se dintr-un lac de balastieră de pe raza comunei Mihai Viteazu, județul Cluj.

Elicopterul din dotarea Inspectoratului General de Aviație a alimentat de 8 ori pentru stingerea incendiului, mai informează comunicatul de presă.


Acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului s-a făcut în comun cu forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Poşaga şi Ocolul Silvic Privat.

Aeronava MI-17, din dotarea Inspectoratului General de Aviație, este un elicopter dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5500 metri. Elicopterul poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.


Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă

Ultimele Stiri
abonare newsletter