Actualitate

EXCLUSIV UPDATE Copilul sfâşiat de câini a fost muşcat în incinta unei firme din Câmpia Turzii

UPDATE Starea copilului de 8 ani de lângă Turda care a ajuns joi seară în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului (UPU) de Copii din Cluj, după ce a fost sfâşiat de câini, rămâne critică. UPDATE 2 Potrivit IPJ Cluj, el ar fi fost muşcat în incinta unei firme din Câmpia-Turzii.

UPDATE (12:20) Conform unei informări transmise de reprezentanţii IPJ Cluj, incinta imobilului în care minorul a fost muşcat de câini era împrejmuită cu gard.

UPDATE (9.37) Copilul se află tot în stare critică, potrivit medicilor. Intervenţia chirurgicală continuă în cursul dimineţii, a transmis directorul medical Călin Lazăr, "pentru sindromul de compartiment", tradus prin "compresiune şi distrugere tisulară" (a ţesutului, n.red.).


UPDATE (9.27) Poliţiştii clujeni au furnizat primele informaţii despre contextul în care a avut loc incidentul: "Ieri, în jurul orei 17,45, un minor de 8 ani a pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Câmpia Turzii, unde a fost atacat de patru câini aflaţi în curte pentru paza perimetrului şi a suferit multiple muşcături. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Cluj, Carmen Jucan Conform ei, băiatul a fost transportat mai întâi la un spital din Câmpia-Turzii şi apoi transferat la Serviciul UPU al Spitalului de Copii din Cluj.

UPDATE (7.30) Copilul a fost scos din sala de operaţie în jurul orei 3.30 noaptea, după circa şase ore de intervenţii ale medicilor, care au încercat să-i coasă numeroasele plăgi. Starea lui rămâne foarte gravă şi este intubat, respirând cu ajutorul aparatelor. Totuşi, copilul mai dă unele semne vitale, ceea ce poate oferi mici speranţe. Medicii rămân deocamdată rezervaţi şi monitorizează în permanenţă evoluţia copilului: "Este un pacient critic", a explicat directorul medical Călin Lazăr.


ŞTIREA INIŢIALĂ

Băiatul a fost adus la UPU Copii joi seară după ora 19, iar la ora 23 se afla încă în sala de operaţii: „Copilul a ajuns la noi cu plăgi multiple, pe faţă, membre, este în sala de operaţii, a fost transfuzat şi medicii au început să îi sutureze plăgile, au mult de lucru. Băiatul era conştient când a venit, dar există riscul afectării funcţiilor vitale, este o patologie similară arsurilor”, a declarat pentru Monitorul de Cluj doctorul Călin Lazăr, directorul medical al Spitalului de Copii Cluj.


Conform lui, băiatul a fost adus la spital cu ambulanţa, iar la scurt timp a sosit la faţa locului şi tatăl acestuia. Copilul prezenta în jur de 20 de muşcături, ceea ce duce la ipoteza că ar fi fost muşcat de mai mulţi câini şi nu de unul singur, a adăugat doctorul. Băiatul a suferit cele mai ample plăgi în zona toracelui şi a spatelui, unde i-a fost smuls şi ţesut muscular, dar prezenta şi muşcături pe faţă, potrivit medicului. 

Din primele informaţii, copilul s-ar fi deplasat pe un câmp, din apropierea casei. Organele de poliţie urmează să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter