Actualitate

Cum şi-a găsit un clujean maşina parcată în centrul oraşului. Cu sau fără impozit mărit cu 500%, clădirile din centrul istoric se degradează

Două incidente au avut loc marţi în centrul Clujului la interval de câte ore din cauza degradărilor unor imobile. Primăria se laudă că a aplicat sancțiuni de 8.000 de lei pentru neîntreținerea acestor clădiri.

Potrivit unui comunicat de presă, Poliția Locală a aplicat sancțiuni contravenționale pentru doi proprietari din zona centrală, din cauza neîntreținerii corespunzătoare a imobilelor, în urma unor incidente care au avut loc la un interval de câteva ore.

“Este vorba despre imobilul de pe strada Universității nr. 3, unde în cursul zilei de luni a căzut o bucată de sticlă din geamul clădirii, deteriorând un autoturism parcat în zonă și cel de pe strada Memorandumului nr. 3, unde în dimineața zilei de ieri au căzut bucăți de tencuială din fațada clădirii.  Au fost întocmite două procese verbale de constatare a contravenției, fiecare dintre acestea în valoare de 4000 de lei”, precizează reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.


Aceştia mai spun că ambii proprietari sancționați, au fost, în prealabil, somați de municipalitate în cursul anului trecut.

“Primăria municipiului Cluj-Napoca atenționează proprietarii clădirilor din zona de protecție istorică a orașului să ia măsuri pentru întreținerea corespunzătoare a acestora, pentru a nu pune în pericol siguranța lor și a trecătorilor”, se mai arată în documentul citat.


De la începutul anului, sute de proprietari plătesc impozit majorat cu 500% pentru imobilele degradate din centrul Clujului, dar acestea ar putea rămâne la fel pentru o perioadă destul de lungă, după ce proprietarii preferă să plătească un impozit mai mare decât să facă lucrări de reparații, care sunt mult mai costisitoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter