Actualitate

Răzvan Suma, Cristian Oroşanu şi „Simfonia fantastică”, vineri la Filarmonică

Dirijorul Cristian Oroşanu (foto) se va afla la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj la concertul de vineri seară, în timp ce solistul invitat va fi Răzvan Suma. Reprezentaţia se va încheia cu celebra „Simfonia fantastică”, a lui Hector Berlioz.

FOTO cristianorosanu.ro FOTO cristianorosanu.ro

Programul concertului programat vineri, 31 martie, de la ora 19, în sala Colegiului Academic (strada Mihail Kogălniceanu) este următorul:

John Ireland  - Sonata pentru violoncel, în sol minor (aranjament pentru violoncel şi orchestră de coarde)


Camille Saint-Saëns - Concertul nr. 1 pentru violoncel, în la minor, op. 33

Hector Berlioz - Simfonia fantastică


Cristian Oroşanu a colaborat în ultimele stagiuni cu Orchestre din Franţa şi Elveţia, după ce anterior a fost dirijor asistent la Deutscher Symphonie Orchester din Berlin. În 1999, a devenit profesor de orchestră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, iar din 2010 predă dirijat la Academia de Muzică din Iaşi.

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni din România şi a oferit sute de recitaluri şi concerte, în întreaga lume. A susţinut în ultimii ani şi reprezentaţii de popularizare a muzicii clasice în România, sub genericul „Vă place Bach?”, după care a inaugurat un program similar, „Vă place Brahms?”, alături de pianistul spaniol Josu Okiñena, cu care a mai concertat în Portugalia, Spania şi Argentina.


Biletele pentru concertul de vineri costă 25 lei preţ întreg, respectiv 13 lei preţ redus, pentru elevi, studenţi şi pensionari. Tichetele se pot procura de la casa de bilete a Filarmonicii din incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj, respectiv cu o oră înainte de reprezentaţie, de la sala de concerte.

abonare newsletter