Actualitate

TOP 2017: Care sunt cele mai BOGATE femei din lume şi ce averi au acestea

Cea mai bogată femeie din lume are aproape 100 de ani şi este moştenitoarea unui imperiu cosmetic.

Liliane Bettencourt, în vârstă de 94 de ani, ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai bogate femei din 2017 realizat de Forbes. Cu o avere de 39,5 miliarde de dolari, Bettencourt deţine împreună cu copiii o participaţie de 33% la compania franceză L’Oreal. Tatăl său, Eugene Schueller, a fondat imperiul cosmetic în 1907. În topul general al publicaţiei, Bettencourt ocupă locul 14.

Alice Waton se clasează pe locul doi în clasamentul celor mai bogate femei, cu o avere de 33,8 miliarde de dolari. Singura fiică a fondatorului Wal-Mart, Alice îşi revendică poziţia a 17-a în clasamentul general. Miliardara s-a ocupat de artă, spre deosebire de fraţii ei, Rob şi Jim, care s-au concentrat pe Wal-Mart, companie care administrează un lanţ de magazine şi hipermarketuri.


Averea de 27 de miliarde de dolari a lui Jacqueline Mars o propulsează pe locul 26. Americanca de 77 de ani deţine o treime din cel mai mare producător de dulciuri, Mars, compania pe care bunicul ei a înfiinţat-o în 1911, în propria bucătărie, scrie Forbes.

Ultimele Stiri
abonare newsletter