Actualitate

În 3 zile SMURD Cluj a avut peste 100 de intervenţii. Vezi pentru ce s-a intervenit

Echipajele de terapie intensivă și prim ajutor ale SMURD Cluj au desfășurat 102 misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, în perioada 17-19 martie, potrivit unui comunicat transmis de ISU.

Afecțiunile pentru care au fost solicitate echipajele SMURD Cluj, sunt următoarele: patru intoxicații, două afecțiuni cardiace, 18 traumatisme, două stopuri cardio-respiratoare, trei acordări de prim-ajutor urmare a accidentelor rutiere, o descarcerarem, două misiuni pentru asigurarea evenimentelor publice și o deplasare fără intervenție, precum și 69 afecțiuni medicale diverse sau alte situații.

65 de cazuri pentru ceilalţi pompieri

Tot în acest interval, pompierii au intervenit în alte 65 de situații pentru singerea incendiilor, asanarea muniției neexplodate, asistența persoanelor, salvări de animale și asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor la o conductă de gaz ruptă.


Ponderea intervențiilor pentru singerea arderilor de vegetație uscată se menține în continuare ridicată (21 de intervenții), drept pentru care reamintim încă o dată necesitatea respectării măsurilor de prevenire pe timpul igienizării terenurilor de resturile de vegetație, anunţă pompierii militari clujeni.

abonare newsletter