Actualitate

Caz de violenţă într-o şcoală dintr-un judeţ vecin

Un profesor de sport, care mai fusese suspendat pentru agresiune, ar fi lovit din nou un copil.

Violenţa este interzisa in scoli Violenţa este interzisa in scoli

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au început o anchetă după ce un profesor de sport din comuna Şanţ ar fi lovit o fetiţă în vârstă de 13 ani. Profesorul a fost dat afară din învăţământ în 2012 pentru incidente similare, însă a câştigat procesul şi a fost reîncadrat.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Bistriţa-Năsăud, Deak Zoltan, a declarat, vineri, presei, că a fost formată o comisie care a discutat cu părţile implicate.


"Comisia se află în faza elaborării raportului, s-a discutat cu ceilalţi profesori, cu conducerea şcolii, cu eleva implicată", a spus Deak Zoltan.

Potrivit acestuia, comisia nu a putut discuta şi cu profesorul acuzat.


"Domnul profesor a mai fost sancţionat prin desfacerea contactul individual de muncă şi a atacat această decizie în instanţă. Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dat câştig de cauză şcolii, însă Curtea de Apel de la Cluj a schimbat această hotărâre şi a decis sancţionarea cu 15 la sută a profesorului. Monitorizăm această situaţie, discutăm cu cei din şcoală, dar fiind aceste antecedente vrem să fim foarte atenţi şi şcoala trebuie să fie foarte riguroasă pentru a lua măsurile care se impun”, a afirmat inspectorul şcolar general adjunct.

Poliţiştii au început şi ei o anchetă în acest caz, profesorul de sport fiind cercetat pentru purtare abuzivă.


Profesorul de sport, Vasile Maternik, a fost acuzat în 2011 că a lovit copil căruia i-a fisurat timpanul, la acea vreme fiind sancţionat cu o penalizare de 15 la sută din salariu, iar în 2012 a fost dat afară din învăţământ după ce ar fi lovit alţi doi copii care l-ar fi atins cu mingea, în timpul orei de sport.

În 2016, părinţii altor doi elevi au depus o plângere penală pe numele bărbatului, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, care însă a decis, în urmă cu o lună, să renunţe la urmărirea penală în cazul profesorului acuzat de infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter