monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Protagoniștii filmului "Fiul lui Saul", în vizită la UBB

Geza Rohrig și Levente Molnar, protagoniștii filmului "Fiul lui Saul", distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, se vor afla mâine în Cluj-Napoca.

Linia Maghiară a Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează vineri de la ora 18.00 o masă rotundă "What´s the secret", la care vor participa Geza Rohrig (New York) și Levente Molnar (Teatrul Maghiar din Cluj), protagoniștii filmului "Fiul lui Saul", distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Filmul "Fiul lui Saul" a câștigat marele premiu la Festivalul de Film de la Cannes, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin (2016) și Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină, în timp ce Geza Rohrig a fost nominalizat în 2016 la premiul cel mai bun actor de către Los Angeles Film Critics Association. Pelicula a fost nominalizată și a câștigat zeci de premii internaționale importante, fiind unul dintre cele mai titrate filme din Europa de Est, o operă de artă neconvențională despre ororile Holocaustului.


"Fiul lui Saul" prezintă o zi dramatică din viața lui Saul Auslander (interpretat de Geza Rohrig), membru al unităților de muncă forțată Seonderkommando din lagărul de concentrare Auschwitz, iar Levente Molnar joacă rolul lui Abraham, un alt membru al unității de muncă forțată.

Evenimentul va avea loc în Aula Magna a UBB și se va desfășura în limba engleză. Discuția va fi moderată de Andras Visky, prodecan al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul UBB.