monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Clujean reţinut după ce a modificat locul unui accident rutier, soldat cu moartea unui om

Un tânăr de 28 de ani, din judeţul Cluj, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii bihoreni, fiind acuzat că ar fi modificat locul unui accident pentru a-l salva pe şoferul în a cărui maşină se afla.

Potrivit unui comunicat de presă remisde Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, tânărul din  comuna Poieni, judeţul Cluj, a fost reţinut, marţi, de oamenii legii fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de modificarea locului accidentului, favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii rutieri bihoreni îl bănuiesc pe acesta că vineri, fiind pasager într-o autoutilitară condusă de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, care a accidentat mortal un bărbat de 67 de ani, din Aleşd, care traversa drumul naţional 1 pe trecerea de pietoni, după producerea accidentului rutier ar fi mutat obiectele din câmpul infracţional, încercând să-i inducă în eroare pe poliţişti.


Atât bărbatul de 28 de ani, cât şi conducătorul autoturismului ar fi precizat, în declaraţiile făcute poliţiştilor rutieri, că accidentul rutier s-ar fi produs la o distanţă de 10 - 15 metri de trecerea de pietoni.