Actualitate

Angajații APM Cluj se țin de cuvânt și încep protestele. Astăzi, vor întrerupe lucrul

La începutul lunii, angajații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Cluj au trimis o scrisoare deschisă adresată prim ministrului Sorin Grindeanu prin care au cerut majorarea salariilor pentru ca instituția să nu intre în colaps.

Marți dimineață, salariații APM Cluj au anunțat că întrerup programul de lucru astăzi între orele 10.00 – 12.00, în semn de protest față de "adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai", spun aceștia.

"În prezent, salariile angajaților APM Cluj sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile județene a finanțelor publice. Și altor categorii de bugetari, din învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială. Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1845 de salariați în prezent", spun ei.


Deși au trecut două săptămâni de când au trimis o scrisoare deschisă premierului Grindeanu, angajații APM Cluj spun că până la acest moment revendicările lor nu au fost soluționate în niciun fel.

"Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat", au mai spus aceștia.


În documentul prin care anunță întreruperea lucrului, angajații APM Cluj au remis presei un tabel cu salariile pe care le-au încasat în luna ianuarie 2017, astfel: director executiv 3193 lei, șef serviciu 2895 de lei, consilier superior 2211 lei, consilier principal 1658 de lei, iar un referent a încasat 1340 de lei.

CITEȘTE ȘI


Angajații APM Cluj: Facturile noastre sunt mai mari decât salariile, vom sista emiterea actelor pentru Autostrada Transilvania 

abonare newsletter