Actualitate

Germania vrea SCĂDEREA alocaţiilor copiilor imigranţilor, inclusiv din România

Berlinul aşteaptă o decizie a Comisiei Europene de eliminare a obstacolelor juridice pentru a reducere alocaţiilor oferite copiilor imigranţilor din 15 state membre ale Uniunii Europene, inclusiv din România, potrivit Handelsblatt.

15 state membre sunt incluse pe lista taierilor de alocatii 15 state membre sunt incluse pe lista taierilor de alocatii

Ministerul german de Finanţe a prezentat o listă cu 15 state central, est şi sud-europene ai căror cetăţeni vor fi vizaţi de reducerea alocaţiilor pentru copii primite din Germania. Sunt vizaţi imigranţii din aceste ţări care muncesc în Germania, dar ai căror copii locuiesc în ţările de origine.

Potrivit proiectului de lege, alocaţiile oferite copiilor imigranţilor din România, Bulgaria, Croaţia, Polonia şi Ungaria vor fi reduse cu 50%. Pentru alte zece state, inclusiv Grecia, reducerea va fi de doar 25%.


Guvernul cancelarului Angela Merkel, care speră să rămână la putere după alegerile programate în septembrie, argumentează că nivelul alocaţiilor copiilor trebuie adaptat la standardele de trai din ţările de origine, potrivit cotidianului Handelsblatt şi ediţiei germane a agenţiei Reuters.

Ultimele Stiri
abonare newsletter