Actualitate

După scandalul de la Înmatriculări, programările se vor face exclusiv online

După scandalul de marți de la Înmatriculări, când jandarmii au fost nevoiţi să intervină pentru menţinerea ordinii, autoritățile au luat decizia ca programările să se facă exclusiv online.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Cluj de vineri, clujenii au posibilitatea efectuării de   programări exclusiv online (3 ghişee)  în vederea depunerii actelor pentru înmatricularea vehiculelor, începând cu data de 4 martie, prima zi disponibilă planificării online fiind 7 martie.

"În prezent, există posibilitatea programării online pe un singur ghişeu, operaţiune pusă la dispoziţia cetăţenilor din 17 martie 2015, dar odată cu eliminarea timbrului de mediu, numărul solicitărilor de înmatriculare a crescut considerabil, motiv pentru care programările la acest ghişeu se fac la mai mult de 3 luni. În cazul ghişeului online funcţional deja precizăm că până la epuizarea programărilor făcute, se va respecta întocmai planificarea efectuat", se arată în documentul citat.


Cei care doresc să efectueze o programare online trebuie să acceseze pagina Serviciului de Înmatriculări, fiind necesară introducerea următoarele date: nume, prenume, telefon, email şi serie şasiu.

După introducerea datelor, cel programat va primi pe email un mesaj de confirmare care va conţine data, ora şi ghişeul la care a fost planificat. La data programării cetăţenii sunt rugaţi să se prezinte la Serviciul Permise şi Înmatricularea a Vehiculelor la ora stabilită, în cazul neprezentării, rezervarea anulându-se.


Oamenii s-au adunat, marţi dimineaţă, în faţa sediului Serviciului de Înmatriculări Autovehicule din Cluj-Napoca, primii dintre ei aşezându-se la coadă la ora 2.

Unii dintre cei prezenţi au întocmit o listă de aşteptare scrisă de mână încă de luni seară, dar multe persoane care au sosit marţi dimineaţă nu au ştiut de existenţa ei, astfel că au stat la coadă pentru a prinde un număr de ordine emis de instituţie, eliberat de un automat instalat la intrarea în sediu. La 8.30, ora de începere a programului cu publicul, mai multe persoane au reclamat că lista nu ar fi fost respectată şi că unele persoane au sărit rândul.


Pentru că oamenii s-au îmbulzit, s-au certat şi au vociferat la poarta de intrare în curtea sediului Serviciului de Înmatriculări Autovehicule, reprezentanţii instituţiei au solicitat prezenţa jandarmilor pentru menţinerea ordinii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter