Actualitate

Mobile World Congress: Rochii de mireasă cognitive și animale conectate

O rochie de mireasă cu leduri care își schimbă culoarea în funcție de stările de dispoziție ale miresei, un telefon mobil rezistent la loviturile de ciocan, fotolii și scaune care se învârt în toate direcțiile, însoțite de ochelari virtuali pentru a oferi experiența unei călătorii în spațiu în condiții de pericol sunt câteva din curiozitățile actualei ediții a Mobile World Congress care se desfășoară la Barcelona în perioada 27 februarie - 2 martie, relatează EFE.

Pe lângă ultimele noutăți în materie, precum dispozitive mobile, tablete, brățări sau ceasuri inteligente, salonul MWC este o vitrină mondială în care pot fi descoperite aplicații precum Internetul Lucrurilor (IoT) cu care pot fi prevăzute articole precum haine sau încălțăminte, dar care pot de asemenea interconecta ființe vii, precum vacile sau focile.
Standul IBM a fost unul dintre cele mai vizitate zilele acestea și nu doar pentru inovațiile prezentate, ci și pentru rochia cognitivă pe care o expune realizată în colaborare cu firma de lux pentru mirese Marchesa. Este vorba de o rochie albă și lungă în care sunt încorporate leduri care își schimbă culoarea în funcție de stările de dispoziție ale miresei.
La sectorul hainelor inteligente, în spațiul Innovation City al MWC se poate vedea și o jachetă care îți poate salva viața în caz de accident sau de pierdere pe munte. Haina este prevăzută cu alarmă, senzor de ritm cardiac și sistem de geolocalizare, este rezistentă la apă și are o baterie care poate dura câțiva ani.

O universitate din Scoția a prezentat în aceeași notă un dispozitiv mobil ce poate fi instalat în pielea unor animale marine pentru a le monitoriza mișcările și a descoperi cauzele scăderii populației unor specii. Sau mici dispozitive ce permit monitorizarea contracțiilor unei vaci gestante pentru a ști când vine momentul să fete.

Ultimele Stiri
abonare newsletter