monitorulcj.ro Menu
Actualitate

UPDATE: Poliţiştii au reţinut 6 clujeni bănuiţi de trafic de droguri. 2 KILOGRAME DE CANNABIS au fost confiscate ieri din casele lor

2 kilograme de cannabis, plicuri cu substanţe psihoactive, un pistol, peste 13.000 de lei şi 600 de euro, au confiscate de poliţiştii anti-drog şi de procurorii DIICOT din Cluj, în urma a 7 percheziţii.

Politistii anti-drog au confiscat 2 kilograme de cannabis. Foto: DIICOT

UPDATE:

Poliţiştii clujeni au reţinut, pentru 24 de ore, 6 persoane, la care s-au efectuat ieri percheziţii. Faţă de acestea, urmează a fi dispuse alte măsuri preventive, informează IPJ Cluj.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj (anti-drog), sub coordonarea procurorilor DIICOT Cluj, au destructurat o reţea infracţională specializată în trafic de droguri.


Membrii grupării, bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, ar fi procurat, în perioada 2015-2017, din Spania, prin intermediul unei societăţi de curierat, droguri de risc, pe care le-ar fi comercializat.

La data de 1 martie, poliţiştii şi procurorii au efectuat 7 percheziţii în localităţile Turda şi Floreşti, la domiciliile persoanelor bănuite.


De asemenea, au fost puse în aplicare 7 mandate de aducere şi au fost citate, în calitate de martor, 35 de persoane.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de cannabis, 25 de plicuri cu substanţe psihoactive pulverulente, 6 plicuri cu substanţe psihoactive vegetale, 155 de plicuri cu urme de substanţe psihoactive vegetale, 2 cântare, un pistol, 13.300 de lei şi 615 euro.


Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive, potrivit unui comunicat de presă BCCO Cluj.