Actualitate

Ceremonie militară de predare a comenzii Diviziei 4 Infanterie "Gemina"

Şeful Diviziei 4 Infanterie "Gemina", general-maior Ioan Manci, a predat miercuri comanda, în cadrul unei ceremonii militare, succesorului său, general de brigadă Virgil Ovidiu Pop.

''Sunt mulţumit că am reuşit să ajung la această performanţă extrem de frumoasă, adică la 57 de ani. Conform legii, generalii cu două stele ies la pensie, trec în rezerva armatei. Iată că şi eu am trecut, prin decret prezidenţial. Mi-am început cariera în şcoala militară de ofiţeri activi, pe care o absolvisem în 1982. M-am străduit să contribui cât se poate de bine la formarea a două promoţii de ofiţeri. Iată că din promoţia '88, un fost elev de-al meu, generalul Nicolae Ionel Ciucă, este comandantul Armatei Române, şeful Statului Major General, care m-a copleşit, trimiţându-mi o scrisoare scrisă personal de domnia sa'', a declarat generalul Ioan Manci, la finalul ceremoniei militare.

În vârstă de 56 de ani, general-maiorul Ioan Manci a optat din adolescenţă pentru cariera militară, fiind absolvent al Liceului militar ''Ştefan cel Mare'', promoţia 1979.


Între anii 2010-2015 a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie, după care a fost numit în funcţia actuală, de comandant al diviziei.

Generalul Manci are şi experienţa teatrelor de operaţii, după o funcţie îndeplinită în Irak, în anul 2009.


Noul comandant al diviziei de la Cluj este generalul de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, în vârstă de 47 de ani.

După absolvirea, în 1991, a Şcolii Militare de Ofiţeri Activi ''Nicolae Bălcescu'', a îndeplinit funcţii la comanda unor subunităţi de vânători de munte, până în 2004, când a preluat comanda Batalionului 30 Vânători de Munte ''Dragoslavele'', cu care a executat misiuni în Kosovo (2006) şi Afganistan (2008). 


La ceremonia militară de miercuri au mai participat mitropolitul Clujului, Andrei, prefectul Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc, foşti comandanţi ai diviziei "Gemina", precum şi familia generalului Ian Manci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter