Actualitate

VIDEO Gafă la Oscaruri 2017: Câştigătorul este... „Moonlight”, după ce „La La Land" a fost anunţat iniţial învingător

Producția "Moonlight", regizată de Barry Jenkins, a câștigat premiul pentru cel mai bun film duminică seară, la cea de-a 89-a ediţie a Galei Premiilor Oscar, după ce în urma unei gafe "La La Land" fusese anunţat iniţial câştigătorul.

Jordan Horowitz, producătorul filmului La La Land, i-a anunţat pe cei de la Moonlight că ei sunt câştigătorii. FOTO oscar.go.com Jordan Horowitz, producătorul filmului La La Land, i-a anunţat pe cei de la Moonlight că ei sunt câştigătorii. FOTO oscar.go.com

Inițial, Warren Beatty, cel care a decernat trofeul, a anunțat în mod eronat că "La La Land" a câștigat acest premiu. La categoria regină a Oscarurilor au mai fost nominalizate producțiile "Arrival", "Fences", "Hacksaw Ridge", "Hell or High Water", "Hidden Figures", "Lion", "Manchester by the Sea" și "La la Land".

Gafă de proporţii

În cadrul unei gafe de proporții pentru rigorile de organizare a unei gale Oscar, prezentatorii premiului la categoria cel mai bun film, Warren Beatty și Faye Dunaway, au anunțat drept câștigător filmul "La La Land" în locul producției "Moonlight", transmite Agerpres. Confuzia a fost generalizată, membrii echipei "La La Land" urcând pe scenă pentru a sărbători cel mai important premiu al serii, doar pentru a fi opriți de organizatori care au prezentat publicului plicul în care filmul câștigător era "Moonlight", scrie agenţia Agerpres. Incidentul este de fapt relatat şi pe site-ul oficial al Premiilor Oscar.


Vizibil încurcat, Warren Beatty a explicat că în momentul în care a urcat pe scenă a primit din greșeală plicul în care era anunțată Emma Stone drept câștigătoare la categoria cea mai bună actriță cu rolul din "La La Land", fiind indus în eroare că acest musical este marele câștigător al categoriei cel mai bun film. Categoria la care câștigase Emma Stone premiul Oscar a fost anunțată penultima, exact înainte de Oscarul pentru cel mai bun film.

Chiar dacă nu a câştigat premiul pentru „cel mai bun film”, "La La Land" a dominat ceremonia Oscarurilor, cu șase trofee câștigate, urmat de "Moonlight", cu trei statuete. Lista completă a câștigătorilor la ediția din 2017 a premiilor Academiei americane de film, transmite Agerpres.


Principalele premii au fost obţinute de "Moonlight" - cel mai bun film, Casey Affleck ("Manchester by the Sea") - cel mai bun actor în rol principal, Emma Stone ("La La Land") - cea mai bună actriță în rool principal, Damien Chazelle ("La La Land")  - cel mai bun regizor. Premiul pentru cel mai bun film străin a fost acordat peliculei "The Salesman" (Iran).

Ultimele Stiri
abonare newsletter