Actualitate

Protestele nu vor mai avea loc zilnic la Cluj!

Din cauza numărului tot mai scăzut de participanţi dispuşi să participe în fiecare seară la protestele care durează deja de 16 zile consecutiv, pe pagina de Facebook a manifestaţiilor de la Cluj a apărut propunerea stabilirii unui alt program, mai lejer.

Cel mai probabil, deoarece propunerea are mai multe comentarii favorabile, oamenii vor ieşi de acum marţi, joi, sâmbătă şi duminică.

“Cauza pentru care ne-am mobilizat presupune un efort de durată din partea tuturor. Cu toţii ne dorim să asigurăm continuitatea impactului protestelor şi un număr cât mai mare de participanţi. Bineînteles ca va incurajăm să iesiti și între zilele propuse și în afara orelor din program. Experiența ne-a învățat însă că protestele zilnice nu sunt sustenabile. Din acest motiv, venim cu următoarea propunere care a fost adoptată deja de Bucureşti şi alte oraşe din ţară. Zile de proteste: Marţi, Joi, Sâmbată între orele 19-22 - traseul scurt cu care ne-am obişnuit. Duminica săptămânal, între orele 19-23, facem un protest mare cu traseu lung; De asemenea, vom promova formele complementare de protest”, se arată în postare.


Peste 200 de clujeni s-au strâns miercuri seară, în Piaţa Unirii, pentru a continua protestele împotriva Guvernului Grindeanu. Ca şi în celelalte seri, protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au afişat un banner inscripţionat cu mesajul “Suntem cu ochii pe voi“. Manifestanţii au urmat apoi un traseu pe străzile din centrul oraşului.

Vă reamintim, protestele în toată ţara au început în urmă cu două săptămâni, în marţea neagră când Guvernul Grindeanu a adoptat, seara târziu Ordonanţa 13 privind modificarea codurilor penale. De atunci protestatarii au ieşit în fiecare seară în marile oraşe din ţară şi nu numai scandând şi manifestând împotriva Guvernului Grindeanu.

Etichete: piata unirii protest
Ultimele Stiri
abonare newsletter