Actualitate

Clujul ar putea avea de mâine doi viceprimari

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath (UDMR) află vineri dacă scapă de măsura controlului judiciar și dacă își va putea relua activitatea în cadrul Primăriei.

Horvath se află sub control judiciar încă din luna octombrie 2016. Procurorii DNA o acuză de trafic de influență, după ce și-ar fi folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice.

În cazul în care magistrații Curții de Apel Cluj ridică măsura controlului judiciar, atunci Anna Horvath își va putea relua atribuțiile de viceprimar, pe care nu le-a mai exercitat de aproape cinci luni de zile. Ea și-a exercitat doar atribuțiile de consilier local.


În 13 octombrie 2016, Horvath Anna a anunţat că îşi va lua concediu fără plată pe durata controlului judiciar, considerând că ar fi incorect să obţină remuneraţie în condiţiile în care nu poate presta munca la care s-a angajat.

Pe 20 decembrie 2016, viceprimarul Clujului Anna Horvath şi Zsolt Fodor (om de afaceri, patron Euro GSM) au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj.


Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, în dosarul în este acuzată că, în perioada februarie-mai, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală la alegerile locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter