Actualitate

A opta zi de proteste în Piaţa Unirii din Cluj. Manifestanţii vor să se organizeze în consilii ale cetăţenilor. Peste 1000 de persoane au ieşit în stradă

Peste 1000 de persoane, potrivit estimărilor forţelor de ordine, au revenit, marţi, până la ora 19.45, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu şi a PSD.

UPDATE ORA 20.20

Peste 1.000 de persoane, conform forţelor de ordine, au pornit, la ora 20.20, în marş prin zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale şi anti PSD.


Oamenii s-au adunat, începând cu ora 18.30, în Piaţa Unirii din oraş şi au steaguri şi pancarte cu mesaje împotriva Guvernului: ”Mai am o întrebare. Pe când Dragnea la răcoare?”, ”România e a noastră, nu-i lăsăm să o jefuiască”, ”#Piei satană cu mustaţă”. De asemenea, ei strigă ”Demisia”, ”Hoţii” şi ”DNA să vină să vă ia”.

Mesaje precum ”#Rezist”, ”#Exist” şi Continuăm” sunt proiectate pe o clădire din zona pieţei.


La ora transmiterii acestei ştiri, la Cluj plouă şi este frig.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Mitingul a fost programat să înceapă la ora 19.00.


Unul dinte protestatari, Bogdan Bob Rădulescu, a declarat, la microfonul instalat pe mica scenă din piaţă, că trebuie să se organizeze într-un fel de consilii ale cetăţenilor, prin care să se pună presiune asupra politicienilor să-şi respecte promisiunile, să fie corecţi şi transparenţi.

“În această seară am hotărât să avem o iniţiativă, un fel de consiliu al cetăţenilor municipiului. Ca noi sunt alţi zeci de mii care-şi doresc să se întâmple ceva constructiv. (...) Cum putem face noi să punem presiune pe ei, încât să ne reprezinte cu adevărat? Transparenţă, corectitudine...”, a spus Bogdan Rădulescu.


De asemenea, el i-a invitat să-şi exprime puncte de vedere pe cei care au cunoştinţe juridice.

“Încercăm să găsim, după litera Constituţiei, care sunt căile legale şi eficiente ale cetăţenilor, ale poporului să acţioneze în aceste momente. Vă rog, care aveţi soluţii clare, juridice, ce putem face, pentru ca dincolo de presiunea pe care o punem seară de seară, avem nevoie de soluţii de atac, curate, clare, eficiente. Vocea noastră, prin cine trebuie să ajungă încât să schimbe litera legii?”, a mai spus Bogdan Rădulescu.


La manifestaţia de luni, în Cluj-Napoca au fost prezente peste 5.000 de persoane, 50.000 la cea de duminică şi 40.000 la cea de sâmbătă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter