monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Mămicile în "tura de dimineaţă” și-au încheiat protestul

mamicile la protest, sursa foto: radio cluj

Peste 30 de mămici cu copii în cărucioare sau în braţe, aflate în “tura de dimineaţă”, au protestat, vineri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca faţă de OUG privind Codurile, spunând că este o acţiune de solidaritate cu soţii lor care participă în fiecare seară la manifestaţiile din oraş.

Mămicile s-au adunat, vineri, în jurul orei 13, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, cu copii în cărucioare sau în braţe, şi au afişe cu mesaje precum “România nu este a noastră, ci a copiilor noştri”, “Refuz acest abuz”, “Mai paşnic de atât nu se poate”, “Jos ordonanţa”, “Copiii noştri vor avea conducători cinstiţi, nu hoţi de 199.999 lei” sau “Nu ne auziţi? Mâine vom ieşi mai mulţi!”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nina Stănică, organizatoarea protestului, a declarat, corespondentului Mediafax, că mămicile prezente în Piaţa Unirii îşi doresc un viitor mai bun pentru copiii lor.

“Mămicile au tot fost intimidate în ultimele zile pentru faptul că au ieşit la proteste, reproşându-se faptul că ne ţinem copiii în frig, că mai bine i-am ţine în casă la desene animate. Or copiii trebuie să iasă afară, îi ţinem în marsupii care rezistă la minus 15 grade. Vrem şi noi abrogarea OUG privind Codurile şi un viitor mai bun pentru copiii noştri. Ne exprimăm solidaritatea cu soţii noştri care participă seara la protestele din centrul oraşului”, a spus Stănică, mama unui băieţel de 10 luni, aflat la primul lui protest.

O altă mămică, Csilla Arnăutu, a declarat că mămicile protestează în “tura de dimineaţă”, pentru că nu pot participa seara alături de soţii lor, fiind mai greu deoarece au copii mici.

“Îi susţinem, astfel, pe soţii noştri. Refuzăm acest abuz, această OUG care nu trebuie să rămână. Nu dorim ca ţara noastră să fie bazată pe legi care promovează corupţia şi îi scapă pe cei care au săvârşit fapte ilegale. Ar fi un exemplu nepotrivit pentru copiii noştri şi nu dorim să îi creştem în această conjuctură”, a spus aceasta.

Mămicile au primit flori din partea unor tânăr şi au spus că vor sta în Piaţa Unirii circa două ore.

(Mediafax)