Actualitate

Pregătiri pentru Europeanul de Gimnastică de la Cluj

Reprezentanţii Uniunii Europene de Gimnastică şi cei au Comitetului Local de Organizare s-au reunit timp de trei zile la Cluj pentru pregătirea Campionatului European de Gimnastică Artistică, programat între 19-23 aprilie 2017 la Polivalenta din Cluj. 295 de sportivi vor participa la competiţii.

Evenimentul care va fi găzduit de oraşul de la poalele Feleacului marchează 60 de ani de când au fost inaugurate Campionatele Europene, la Bucureşti în 1957. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, şi secretarul general Mircea Apolzan, au găzduit la Cluj trei 3 zile de reuniuni, în începutul cărora Comitetele Tehnice ale Uniunii Europene de Gimnastică (UEG) – feminin şi masculin, au analizat din punct de vedere tehnic facilităţile oferite de Sala Polivalentă pentru desfăşurarea concursului la cele mai înalte standard, informează site-ul UEG.

Întâlnirile Comitetelor Tehnice au fost urmate de Reuniunea de Coordonare, sub îndrumarea reprezentanţilor UEG, participanţii vizitând Sala Polivalentă şi sălile de antrenament, urmărindu-se, de asemenea, adoptarea unor măsuri care să contribuie la o cât mai bună organizare din toate punctele de vedere.


“Organizarea Campionatului European de Gimnastică Artistică la Cluj-Napoca, în aprilie 2017, constituie un important moment pentru viitorul continental al acestui sport. Cu 60 de ani în urmă s-a născut Cupa Europei, iar România a găzduit prima ediţie a viitorului Campionat European Feminin. Era în 1957, în Bucureşti. Se va întoarce în aprilie 2017 în România, de data aceasta la Cluj-Napoca. Sigur că da, vă aşteptăm cu nerabdare la Cluj-Napoca”, a declarant Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei române.

Înscrierile s-au încheiat, la start urmând să se afle 37 de ţări, cu 295 de gimnaste şi gimnaŞTI (178 – masculin, 117 – feminin). Peste 1.000 de bilete au fost vândute deja.


“Pentru toți românii, această alegere este o magnifică oportunitate de celebra înainte de toate Gimnastica, dar şi a 60-a aniversare a primului Campionat European feminin, care a avut loc în 1957, la Bucureşti. Eu îmi voi adduce susţinerea ca să fie cel mai bun Campionat European”, a declarat românca Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă, care va fi prezentă la Cluj şi s-a implicat în organizarea evenimentului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter