Actualitate

Salarii acordate nelegal la Primăria Cluj-Napoca, potrivit raportului Curţii de Conturi

Primăria Cluj-Napoca a acordat în 2015 plăţi nelegale în sumă de 9.268 mii lei, reprezentând drepturi salariale, sub formă de stimulente, arată Raportul Curţii de Conturi, publicat recent pe site-ul instituţiei.

Potrivit documentului, cu ocazia unei misiunii de audit financiar s-a constatat că Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului Cluj-Napoca a efectuat în 2015 plăţi nelegale în sumă de 9.268 mii lei, reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaţilor din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor sume prevăzute de art. 14 din Legea nr.285/2010 (stimulente), în condiţiile în care unii angajaţii ai entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscale, aşa cum sunt definite de art. 1 din O.G. nr. 92/2003, privind Codul de procedură fiscal.

“Aceeaşi abatere a fost constatată şi la entităţile subordonate, respectiv la Centrul Bugetar de Administrare Creşe, Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, Serviciu Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, Serviciul Public pentru Administrare Obiective Culturale şi Cantina de Ajutor Social”, se mai arată în raport.


Purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu, a declarat, miercuri, pentru presă, că raportul Camerei de Conturi Cluj a fost contestat la Curtea de Conturi Bucureşti, care a admis un punct şi a respins alte şapte. În prezent, un dosar pe acest subiect se află pe rolul Tribunalului Cluj.

abonare newsletter